• Ishrana prema krvnim grupama: Krvna grupa B

    Ishrana prema krvnim grupama: Krvna grupa B

    Ljudi koji pripadaju B krvnoj grupi lakše se prilagođavaju novim klimatskim uslovima. Nekonvencionalni, a opušteni i individualni su njihove najkarakterističnije osobine.

    Osobine:

    -Generalno gledano, smatraju se tolerantnim na mlečne proizvode.

    -Imaju jak imuni sistem.

    Predlaže se uključenje veće doze proteina u ishranu. Izbegavajte šećerne napitke, a u ishranu uključite više pasulja, oraha, jaja, ribe i jagnjetine.

     597
  • Jelena Anžujska

    Jelena Anžujska

    Restoran autentične francuske kuhinje "Jelena Anžujska" smešten je u mirnom delu Misarske ulice, u diskretnom ambijentu, sa letnjom baštom. Pogodan je za poslovne i porodične ručkove, kao i prijatna popodneva sa prijateljima. Uz direktnu preporuku posvećenog šefa kuhinje uživaćete uz autentične specijalitete francuskog podneblja i neodoljiva francuska vina, ili pak u ponudi dana po ceni od 450 dinara.

    Postoji mogućnost rezervacije mesta na broj 011 / 32 34 776, kao i usluge keteringa i dostave hrane.

    Restoran prima goste radnim danima od 12 do 21:30h, a subotom od 13 do 22:30h.

    Restoran "Jelena Anžujska" kao škola francuske kuhinje i francuskog jezika za mlade kuvare iz Srbije, funkcioniše pod pokroviteljstvom Francuskog komiteta za brigu o deci i francuske humanitarne organizacije "Agapè" CFSE, te osim gastronomske, ostvaruje i veoma važnu humanitarno-filantropsku misiju i na taj način omogućava odabranim maturantima Ugostiteljsko- turističke škole u Beogradu odlazak na višemesečni boravak i rad u restoranima Francuske, posle koga se vraćaju i profesionalno integrišu u Srbiji.

    Želimo Vam dobrodošlicu!

     6775
  • Osnovne karakteristike tradicionalne alžirske kuhinje

    Osnovne karakteristike tradicionalne alžirske kuhinje

    Tradicionalna alžirska kuhinja temelji se na kombinaciji turskih, francuskih i arapskih karakteristika. Jela mogu biti izuzetno blaga ili izuzetno začinjena. Đumbir, šafran, crni luk, beli luk, korijander, kumin, cimet, peršun i menta su od suštinskog značaja u alžirskoj tradiciji kuvanja. Alžirci preferiraju jagnjetinu ili piletinu kada je meso u pitanju. Nijedan obrok ne može biti kompletan bez hleba. Čaj od mente je omiljeno piće, obavezno se služi gostima. Zbog voća tokom cele godine, sveži sokovi su neizostavni.

     1976
  • Čaj od ljuski luka

    Čaj od ljuski luka

    Prilikom čišćenja luka gotovo svi bacamo njegov spoljni omotač, pri čemu bi trebalo znati da upravo ljuske sadrže brojne hranljive materije. Pored antioksidanasa, sadrže i rastvorljiva vlakna i flavonoide koji utiču na elastičnost i mekoću kože. Jednostavno ogulite luk, a ljuske sačuvajte u tegli koju prethodno napunite hladnom vodom. Čuvajte u frižideru minimum 12 sati. Hranljivi sastojci ostaće u vodi, procedite i dodajte malo meda. Pijte pre odlaska na spavanje. Kvercetin je pigment koji se nalazi u kožuri, a bori se protiv slobodnih radikala zahvaljujući svojim anti-inflamatornim svojstvima. Isto tako, smanjuje upale kod osoba koje imaju problema sa kataraktom. Smanjiće i ublažiti simptome sezonskih alergija. Reguliše probavni sistem i čisti creva. Ovo su samo neke od prednosti, pokušajte!

     1225
  • Par saveta kako da potrošite manje novca prilikom kupovine hrane

    Par saveta kako da potrošite manje novca prilikom kupovine hrane

    Svima nam se barem jednom desilo da krenemo u kupovinu, pa na kraju ostanemo šokirani koliko nam je račun na kasi, ili tek kod kuće shvatimo da možda i nismo trebali kupiti određene stvari. Ovih par trikova će vam pomoći da pametno kupujete, bez da se odreknete nekih stvari ili ostanete praznih džepova.

    1. Iskreirajte šoping listu unapred

    Pre nego što krenete u kupovinu, obavezno napravite pregled onoga šta već imate od namirnica u kući i napravite detaljnu listu onoga šta vam nedostaje, bazirano na nedeljnom nivou. Striktno se držite te liste kako ne biste pali u iskušenje da kupite nešto nepotrebno.

    2. Jedite pre kupovine

    Da, dobro ste čuli; po nekim istraživanjima, kada idemo u kupovinu praznog stomaka, često se desi da impulsivno kupimo masnu i skupu hranu koja je trenutno raj za naše oči i stomak

    3. Čekirajte sniženja

    Nije na odmet da proverite u novinama ili na internetu u kojim se to radnjama namirnice koje vam trebaju na sniženju, ako kupujete na veliko, možete dosta uštedeti

    4. Kupujte sezonske namirnice

    Najviše će vam se isplatiti da napravite plan ishrane i kupovine baziran na svežim, sezonskim namirnicama - na primer paradajz je svakako isplativije kupovati krajem proleća, kad mu je sezona, dok su narandže najjeftinije upravo zimi

    5. Ako je baš nužda, kupite konzerviranu i smrznutu hranu

    Iako su sveže namirnice najzdraviji izbor, konzervirana i smrznuta hrana je u većini slučajeva jeftinija i sadrži sve potrebne vitamine i minerale. Dobra stvar kod smrznute hrane je i ta što možete odmrznuti samo količinu koja vam je potrebna, bez brige da ćete baciti deo toga šta niste stigli da pripremite.

    6. Nemojte bacati neiskorišćenu hranu

    U svetu se godišnje baci na milione tona neiskorišćenih namirnica - nađite kreativan način da sve iskoristite. Na primer, od starog hleba napravite prženice, voće koje je počelo da truli umutite sa mlekom i medom kako biste dobili ukusan šejk..

    7. Gajite neke namirnice sami
    Ako imate baštu, mnogo novca ćete uštedeti ako sami posadite drvo nekog voća ili uzgajate omiljeno povrće, ne oduzima toliko vremena a uštedećete dosta novca plus znaćete kakvog je kvaliteta hrana koju servirate na tanjir. Ako pak nemate baštu, uvek možete gajiti u saksijama mirisne začine ili određene sadnice koje ne zauzimaju puno prostora, poput čeri paradajza.

     1141
Ukusno i interesatno pecivo.
Slatki, najslađi forneti.
Odlična večera.
Strana 14 od 1365