Pomoć

Da biste podelili Vaš recept sa nama, potrebno je da postanete član internet portala Oklagija.rs tako što ćete izvršiti registraciju. Članstvo je potpuno besplatno. Članovi portala Oklagija.rs imaju mogućnost da postavljaju svoje recepte kao i da prave listu omiljenih recepata.

NAPOMENA: Objavljivanje novih recepata i dodavanje recepata u listu omiljenih nije omogućeno unutar aplikacije već isključivo je dostupno putem internet portala Oklagija.rs.

Da biste se uspešno registrovali budite sigurni da ste se upoznali i da ste saglasni sa uslovima korišćenja internet portala Oklagija.rs. Kliknite na link REGISTRACIJA iz gornjeg menija. Unesite tražene podatke. Sve unete podatke osim korisničkog imena nakon uspešno završene registracije moći ćete u svakom trenutku da promenite pa stoga budite obazrivi prilikom odabira korisničkog imena. Klikom na dugme NAPRAVI NALOG bićete obavešteni da je Vaš nalog uspešno kreiran i da je aktivacioni link poslat na e-mail adresu koju ste uneli.

Proverite Vaš e-mail koji ste uneli u prethodnom koraku. Treba da ste dobili poruku sa aktivacionim linkom i detaljima o registraciji (korisničko ime odnosno user name i lozinka odnosno password). E-mail obično stiže istoga trenutka ali je nekada moguće da proces potraje minut-dva. Ukoliko se, kojim slučajem, desi da na unetu e-mail adresu ne dobijete poruku sa aktivacionim linkom budite slobodni da nas kontaktirate na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Klikom na aktivacioni link iz poruke otvoriće se portal Oklagija.rs sa porukom da je Vaš nalog uspešno aktiviran i da se možete prijaviti, klikom na link PRIJAVA iz gornjeg menija koristeći se Vašim korisničkim imenom i lozinkom.

Nakon upešne prijave imaćete mogućnost da dodajte nove recepte, da uređujete Vaše recepte koji nisu objavljeni kao i da posetite stranicu sa Vašim receptima ali i da uredite detalje vašeg profila. Prijavljeni korisnici imaju mogućnost i da formiraju listu omiljenih recepata.

 

Kako postaviti novi recept?

Ukoliko želite da dodate novi recept morate biti prijavljeni. Nakon prijave, pojaviće se odeljak sa Vašim korisnčkim imenom a odmah ispod toga videćete veliko dugme sa natpisom "DODAJ NOVI RECEPT".

Klikom na "dodaj novi recept" otvara se nova stranica na kojoj pratite smernice. Unesite naslov recepta, odaberite kategoriju, unesite kratak opis ili uvod, sastojke i način pripreme. Poželjno je da se uz recept pošalje i fotografija. Fotografija se možete dodati u bilo kojoj veličina ali bi bilo poželjno, da slika bude 750x550 piksela u .JPG (JPEG) formatu.

Imajte na umu da će recepti u kojima su korišćena slova č, ć, š, ž i đ kao i oni u kojima je poštovan stil svih recepata objavljenih na "Najukusnijem internet portalu" - Oklagija.rs (uvod, sastojci, priprema) imati prioritet u objavljivanju.

Kada ste završili sa unosom kliknite na dugme POŠALJI nakon čega ćete dobiti poruku o ishodu. Biće potrebno izvesno vreme da recept bude pregledan i odobren.

NAPOMENA: današnji mobilni uređaji izrađuju fotografije u dosta visokoj rezoluciji pa je nekada moguće da slika ne bude prihvaćena jer je prevelika ili je internet veza suviše spora pa slanje slike bude neuspešno. Ukoliko je to slučaj bićete kontaktirani da sliku naknadno pošaljete.

STROGO JE ZABRANJENO PREUZIMANJE TUĐIH FOTOGRAFIJA. Molimo Vas da poštujete tuđa autorska dela (fotografije) i da na objavu šaljete isključivo fotografije nad kojima posedujete autorska prava.


Vaš Njupko Oklagijević,
"Najukusniji internet portal" - Oklagija.rs

 

* Oklagija.rs ne snosi odgovornost za istinitost recepta, način spremanja, informacije o namirnicama i drugim objavljenim informacijama. Autor recepta odnosno korisnik koji dodaje recept potvrđuje da je isti probao po opisanom postupku sa navedenim namirnicama i da je priložena slika kao ilustracija njegovo delo ili delo koje nije zaštićeno zakonom o zaštiti autorskih prava.