• Kisela hrana ublažava anksioznost

    Kisela hrana ublažava anksioznost

    Skorašnja studija sprovedena na univerzitetu u Merilendu pokazala je da osobe koje češće jedu kiselu hranu poput turšije, krastavčića ili kiselog kupusa ređe pate od društvene anksioznosti u odnosu na ljude koji tu hranu izbegavaju.

    Sledeći put kad budete bili nervozni u vezi sa nečim, probajte da svoju nervozu ublažite na ovaj način.

     1597
  • Saveti za savršeni pire krompir

    Saveti za savršeni pire krompir

    Za savršen pire krompir važna je, pre svega, vrsta krompira. Trebalo bi odabrati "brašnasti" krompir koji sadrži više skroba. Krompir bi trebalo kuvati ne duže od 40 minuta na temperaturi do 70 stepeni celzijusa. Nakon 30 minuta kuvanja, isperite krompir u hladnoj vodi sve dok tečnost koja izlazi iz posude ne postane providna. Nastavite sa kuvanjem u promenjenoj vodi preostalih 10 minuta. Procedite ga, dodajte puter i ispasirajte.

     624
  • Kako odabrati posuđe

    Kako odabrati posuđe

    Odabir pravog posuđa za kuvanje može biti prava muka, pogotovo danas kada je ponuda ogromna. Sa svih strana su reklame kako je baš to posuđe baš ono što vam je zaista potrebno! Ali da li je to baš tako? Mi ćemo pokušati da vam pomognemo da odaberete posuđe koje odgovara vašim potrebama, jer pored fizičkog izgleda tu su, druge bitnije stavke kao materijal izrade njegove prednosti i mane. Prvi i najbitniji korak je odabrati materijal od kog je izrađeno posuđe. Kako bi znali šta vam odgovara pokušaćemo da vam predočimo karakteristike određenih materijala od kojih se najčešće izrađuje posuđe.

     16912
  • Iskoristite jabukovo sirće na više načina

    Iskoristite jabukovo sirće na više načina

    Jabukovo sirće se odavnina koristi i kao hrana i kao lek, nijedna salata ne može da prođe bez njega, a poznato je i to da je dobar za vitku liniju i lečenje mnogih bolesti. Ovi su neki od poznatih i manje poznatih načina na koje možete iskoristiti njegov pun potencijal.

    Pre svega, jabukovo sirće je dobro za varenje, pa tako pre svakog obroka popijte kašičicu jabukovog sirćeta pomešanu sa vodom, i gorak ukus ovog napitka će pokrenuti pljuvačku u ustima, pomoću koje će se hrana mnogo brže svariti. Takođe, redovna konzumacija ovog sirćeta pokreće metabolizam, pa ako želite da smršate, umesto jedne kašičice, popijte dve-tri kašičice ovog sirćeta pomešanog sa vodom, rezultate ćete ubrzo videti.

    Jabukovo sirće je i odlično sredstvo za čišćenje doma jer sadrži sirćetnu kiselinu koja odlično čisti manje naslage masti i drugih mrlja. Ovo sirće je dobro i za dijabetičare. Po nekim studijama, ispitanici koji su pre spavanja popili kašiku jabukovog sirćeta, ujutro su imali znatno niži nivo šećera u krvi. Ono takođe pomaže kod bolnog grla, gorušice, štiti srce, i upravo zbog sirćetne kiselina štiti od karijesa i održava zube biserno belim.

    Ako imate problema sa gljivicama na stopalu, i tu vam jabukovo sirće može pomoći. Napravite kupku za noge koja će uništiti gljivice tako što ćete u lavor vruće vode sipati šolju jabukovog sirćeta umočiti noge na 10-15 minuta. Mnogi ne znaju da su hemikalije u dezodoransu itekako toksične, pa ispod pazuha naprskajte par kapi ovog sirćeta i imate ekološki zdraviju alternativu za dezondorans.

    Ako redovno čistite svoje lice a želite da izbegnete skupe losione i gelove, jabukovo sirće je prirodno sredstvo sa kojim možete odstraniti prljavštinu sa lica. Samo izmešajte malo ovog sirćeta sa mlakom vodom i sa time se umivajte svako jutro. Što se tiče lepote, jabukovim sirćem možete i ukrotiti neposlušne kovrdže, samo naprskajte malo na kosu nakon šamponiranja i prirodno je osušite. Za kraj, jabukovo sirće nije dolično samo za vašu kosu, već i za dlaku vašeg kućnog ljubimca, pa slobodno možete i njemu napraviti malu kupku od jabukovog sirća i vode - vaš ljubimac će vam sigurno biti zahvalan zbog čiste i sjajne dlake.

     1247
  • Namirnice koje ne bi trebalo stavljati u blender

    Namirnice koje ne bi trebalo stavljati u blender

    Zamrznuto voće – Izbegavajte blendovanje zamrznutog voća jer se mogu stvoriti grudvice.

    Orašasti plodovi u velikim količinama mogu oštetiti oštrice blendera.

    Odnos tečnosti i čvrstih materija mora biti jednak, kako bi masa bila homogena. O tome posebno vodite računa pri pripremi smutija.

    Izbegavajte pravljenje pire krompira uz pomoć blendera. Ukoliko ga previše blendujete može poprimiti praškastu teksturu.

     1300
Letnji obrok.
Uz svaku vrstu mesa.
Desert koga svi vole.
Strana 10 od 1564