Tai riblji sos – napravljen na osnovu fermentacije ribe i soli. Sadrži preko 1000 mg natrijuma po kašičici, pa ga koristite umereno. Kari pasta – iako je možete sami napraviti,…
Jabuke – žvakanje jabuka pomaže u čišćenju zuba. Imaju visoku koncentraciju jabučne kiseline koja se koristi u nekim zubnim pastama. Malična kiselina utiče na nivo pljuvačke, čime se čiste zubi…
Sapodila je tropsko voće koje oblikom i teksturom podseća na kivi. Vodi poreklo iz južnog Meksika, Centralne Amerike i Kariba. Pre sazrevanja, njena tekstura je izrazito kašasta i lepljiva. Sadrži…
Tradicionalna italijanska kuhinja prati mediteranski obrazac ishrane – fokusira se na jednostavne, prirodne sastojke čineći je jedom od najzdravijih kuhinja sveta. Istraživanja sugerišu da ishrana u mediteranskom stilu može povoljno…
Kinoa pripada porodici trava iako se uglavnom smatra žitaricom. Sadrži esencijalne hranljive materije i ima visoku hranljivu vrednost. Pola čaše kuvane kinoe sadrži 111 kalorija. Ugljeni hidrati i vlakna pružaju…
Kikiriki puter zaslužuje mesto na vašem meniju. Njegove zdrave masti, vlakna i proteini mogu vam pomoći da, na primer, privremeno utolite glad na zdrav način, kaže nova studija. Jedino je…
Strana 1 od 196