Žele bombone su na bazi želatina ili pektina i obložene su granuliranim šećerom. Najpopularniji ukusi su: trešnja, grožđe, narandže, limun, kivi, menta... Prvobitno, žele bombone imale su ukus začina: karanfilića,…
Soja je biljka koja vodi poreklo iz Kine. Koreja i Japan se smatraju sekundarnim centrima porekla. Smatra se da je soju u Ameriku preneo Bendžamin Frenklin odakle se u 19.…
Turska je najveći proizvođač lešnika u svetu. Pored Turske, lešnici se uzgajaju u Azerbejdžanu, Italiji, Grčkoj, Gruziji, Srbiji, na jugu španske regije Katalonije, u Oregonu... Ulje lešnika, koje je blago…
Mus se služi gotovo uvek kao hladni ili čak zamrznuti slatki dezert. Ukoliko se priprema kao slani obrok, služi se u vidu predjela i obično sadrži piletinu, govedinu ili ribu…
Za proizvodnju grčkog jogurta potrebno je tri puta više mleka u odnosu na obični. Pored toga, sadrži i nešto više probiotičkih bakterija koje olakšavaju varenje i u „saradnji“ sa laktobacilima…
Baklava je orijentalna poslastica koja je ujedno i preteča štrudle. Veruje se da su je u Mađarsku doneli turski osvajači u 16. veku. Poreklo imena je sporno. Brojni etimolozi tvrde…
Strana 1 od 183