Neke od ovih kombinacija su poznate, neke manje, ali nećete se pokajati ukoliko neku od njih isprobate i sami.
Šargarepa i šećer - dodavanje šećera povrću se čini čudnom praksom, ali šećer ističe aromu šargarepe i kao rezultat dobićete jelo izvanrednog ukusa i intenzivne boje.
Kafa i so – dodajte prstohvat soli kafi i aroma kafe će zablistati punim sjajem. Ovaj trik se koristi gotovo u svim jelima (uključujući i slatkiše).
Paradajz i šećer – paradajz je kiseo, pa dodatak soli ne poboljšava ukus. Umesto toga dodajte malo šećera i činjenica da je paradajz voće izbiće na površinu.
Kafa i čokolada – kada pravite kolače, uz čokoladu dodajte i malo kafe, ukus čokolade će se pojačati, a kafa se neće osetiti.
Krompir i oraščić – malčice oraščića daće dodatnu dimenziju krompiru u svakom jelu koje spremite.
Jabuka i vanila – jabuke su po prirodi kisele i zahtevaju šećer pri kuvanju. Većina ljudi dodaje oraščić ili cimet jelima sa jabukom, ali vanila tim jelima daje notu koju verovatno neće prepoznati, ali na koju niko neće ostati imun.
Jagode i biber – sveže jagode se obično serviraju sa šećerom, ali dodatak sitno mlevenog bibera još bi više istakao pun ukus ovog prolećnog slatkiša.