Breskvice

Još jedan recept u mnoštvu recepata kako da se spreme odlične, ukusne i provereno dobre "breksvice". Uživajte!

Pročitano: 4176 puta
Kategorija: Deserti
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Sastojci

3 jaja

200 ml ulja

200 ml mleka

300 g šećera

1 kesica vanilin šećera

800 g pšeničnog brašna

2 kašičice praška za pecivo

Za punjenje:

nekoliko kašika džema od kajsije

malo mlevenih oraha

mrvice od izdubljenih

pečenih breskvica

20 g maslaca

malo ruma

Za ukrašavanje:

malo zelene i crvene prehrambene boje

kristal šećer i malo šećera u prahu

ekstrat od maline ili jagode

Priprema

U dublju posudu stavite jaja, šećer, mleko i ulje. Mutite mikserom (nastavci za mešanje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, zatim dodajte postepeno prosejano brašno pomešano sa praškom za pecivo i mutite dok ne dobijete ujednačeno testo. Izvadite iz činije i na blago pobrašnjenoj radnoj površini mesite ručno dok ne dobijete finu i glatku smesu koja se ne lepi za ruke. Po potrebi dodajte još malo brašna. Tako pripremljeno testo pokrijte celofanom i ostavite da odstoji oko sat vremena da se testo odmori. U međuvremenu podmažite tepsiju i obložite je papirom za pečenje. Zagrejte rernu. Odstojalo testo premesite, oblikujte male kuglice i poslažite ih na tepsiju. Stavite da se peku.
Izdubite donju stranu kuglica oštrim nožićem.

Krem: Mrvice od izdubljenih breskvica pomešajte sa džemom od kajsije i mlevenim orasima. Otopite maslac, dodajte šećer u prahu, mlevene orahe, mrvice i malo ruma. Izmešajte viljuškom tako da dobijete ujednačenu smesu. Eventualno dodajte malo vode. Podelite kuglice, pa pomoću kašičice napunite udubljenja u kuglicama i spajajte po dve, tako da dobijete breskvice. Koristite naizmenično jedan i drugi fili ili po želji samo jedan od njih.

Ukrašavanje: Pomešati vodu i ekstrat od maline ili jagode, umakati breskvice, malo prosušiti i uvaljati u kristal šećer.

Napisao: 
Prethodni recept
Čokoladne kocke
Sledeći recept
Oblanda sa pirinčem
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava