• Rudolph Van Veen

    Rudolph Van Veen


    Rudolf Van Vin nam je svima poznat sa TV kanala 24 Kitchen koji se od skoro emituje i kod nas. Rudolf je rođen 1967 god. i još od malih nogu je znao da će postati kuvar. 1985 je diplomirao kao najbolji student na Coolinary School of Breda, a ubrzo je dobio i zvanje Master Chef-a. Rudolf je više puta dobijao prestižne nagrade za svoj rad kako u Holandiji tako i u svetu. Poznat je i po tome što zajedno sa svojim timom promoviše peciva i ujedno organizuje godišnje takmičenje za mlade talente - Dutch Pastry Award. Takođe je i žiri na U.S. Pastry Championships.
    Od 2000 godine radi na programu Life&Cooking. Na kanalu 24Kitchen je poznat po više emisija kao što su na primer: Easy Cooking i Rudolph's Bakery. U svojim emisijama se trudi da što više pojednostavi kuvanje i da podeli svoja iskustva i znanje sa gledaocima na veoma šarmantan način.

    Više o Rudolfu možete pročitati na zvaničnom sajtu 24Kitchen kanala.

     101399
  • Mary Ann Esposito

    Mary Ann Esposito

    Meri En Espozito najbolje definišu tri reči: autentičnost, istorija i tradicija. Najpre bi trebalo napomenuti da je ona jedna od najtraženijih televizijskih kuvarica u Americi. Kao tvorac i domaćin televizijskog serijala „Ciao Italia with Mary Ann Esposito™", prenela je tradicionalne vrednosti milionima Amerikanaca. U pitanju je serijal sa najdužom tradicijom u istoriji televizije. Za nju je italijanska kuhinja način života. Kao devojčica odrasla je u Njujorku i posmatrala je svoje bake kako pripremaju italijanske specijalitete. Čini se da je to ključni uticaj na njen odlazak u Italiju zbog čega će vrlo brzo poželeti da stečeno znanje podeli sa širim auditorijumom putem televizije. Radila je sa brojnim svetski priznatim kuvarima sa kojima je delila istu strast. Brojne organizacije prepoznale su njenu želju da očuva italijansku tradiciju i kulturu. Dobitnik je i počasne nagrade za posvećenost i očuvanje autentične italijanske kuhinje. Kako bi promovisala običaje Italijana u Americi, uključena je u Nacionalnu italijansko američku fondaciju.

     714
  • Negujte lice prirodnim sastojcima

    Negujte lice prirodnim sastojcima

    Problematična koža lica često ume da zada glavobolje, a kreme za negovanje su sve skuplje i pune neprirodnih hemikalija koje mogu dodatno da iziritiraju kožu. Zavirite u špajz ili frižider i tu ćete sigurno naći sastojke koje svakodnevno koristite, a za koje možda niste ni znali da su odlični za kožu vašeg lica.

    1. Med - kašika meda svakog dana odlična je za celokupan izgled bilo kojeg tipa kože, ali ako imate izrazito suv ili mešoviti tip kože, od ovog čudesnog sastojka možete napraviti odličan piling za lice. Potrebno je samo da uzmete malo meda na vrhove prstiju i time masirate kožu par minuta. Na kraju ostavite da deluje 10 minuta i isperite mlakom vodom.

    2. Smokve - odlična su zamena za med i postižu se slični rezultati. Uzmite dve smokve i izvadite unutrašnjost, pomešajte sa malčice meda i masirajte lice dva minuta i isperite.

    3. Mleko - već vekovima predstavlja omiljeni prirodni sastojak kojim se neguju žene širom sveta. Prvo se umijte, stavite malo mleka na vatu i utrljajte na lice. Nemojte ispirati. Jednom nedeljno se možete i umiti mlakim mlekom i nakon par meseci će koža biti vidno mekša i sjajnija.

    4. Avokado - savršen je za izrazito suvu kožu. Zgnječite jedan avokado i umasirajte na lice, te ostavite da odstoji pet minuta. Nakon toga, isperite kožu sa mlekom, pa na kraju sa vodom.

    5. Banana - ima slično delovanje na suvu kožu kao avokado, a i postupak je isti. Zgnječite unutrašnjost banane, umasirajte na lice i ostavite da odstoji, te isperite mlekom i vodom.

    6. Bademi - za dehidriranu kožu, prvo izmasirajte lice kašičicom bademovog ulja, pa napravite piling tako što ćete pomešati malo mleka i i usitnjenog badema. Na kraju isperite mlekom, pa vodom. Bademi su puni vitamina E koji je najbitniji sastojak za lepu i dehidriranu kožu lica.

    7. Masline - takođe su odličan izvor vitamina koji će goditi vašoj koži. Zgnječite tri ili četiri masline i utrljajte na vlažnu kožu. Ostavite sve dok se ne osuši, pa isperite. Maslinovo ulje je posebno dobro za kosu suvu kosu - nakon pranja, utrljajte par kapi maslinovog ulja na krajeve i nemojte ispirati.

    8. Papaja - nije baš često na našem meniju, ali počastite sebe s vremena na vreme ovim egzotičnim voćem koje će dati vašem licu sjaj i hidrataciju. Isecite papaju uzduš, izvadite koštice, zgnječite mesnati deo i pomešajte sa malo mleka, te stavite na lice i ostavite da odstoji par sati, ako ne i tokom cele noći.

    9. Smeđi šećer - odličan je za čišćenje problematične kože sklone aknama, kao i za otčepljenje pora. Pomešajte smeđi šećer sa malo gustog jogurta i time trljajte lice, pa isperite. Još jednom ponovite postupak i ostavite da odstoji 10 minuta.

    10. Aloe vera - ova biljka odlična je za problematičnu, masnu kožu i umiruje crvenilo. Iscedite gel iz lista aloe vere i umasirajte u lice. Ostavite par minuta i isperite na kraju sa što hladnijom vodom.

     789
  • Cink u borbi protiv prehlade?

    Cink u borbi protiv prehlade?

    Potvrđeno je da cink neće sprečiti prehladu, ali će "skratiti" njeno trajanje. Brojni naučnici smatraju da se cink vezuje za receptore ćelija u ustima i grlu, blokira virus i njegovo dalje širenje. Cink je dostupan u raznim oblicima, ali su se pastile pokazale najefikasnijima. Preskočite sprejeve za nos tokom prehlade jer mogu oštetiti vaše čulo mirisa, obratite pažnju na cink. Jedan je od najvažnijih minerala u ishrani, Pomaže izgradnji stotinu različitih enzima i štiti imuni sistem. Važan je kod problema sa prostatom, ali i reguliše nivo insulina, pomaže i kod preterane aktivnosti štitne žlezde. Ipak, prekomeran unos cinka može dovestu do anemije - stoga budite oprezni.

     799
  • Zašto jesti klice pasulja?

    Zašto jesti klice pasulja?

    Pored toga što su bogate vitaminom C, klice pasulja sadrže i bioflavonoide koji umanjuju stres i povećavaju nivo melatonina.

    Zahvaljujući prisustvu znatne količine vitamina B6 i B12, smanjuju mogućnost za razvoj makularne degeneracije.

    Zbog prisustva gvoža, klice pasulja jačaju imuni sistem i štite telo od upala i infekcija.

    Bogate vitaminom K, klice pasulja obezbeđuju i zaštitu od brojnih kardiovaskularnih bolesti.

    Mangan koji se nalazi u klicama pasulja koristan je za izgradnju jakih kostiju. U kombinaciji sa kalcijumom, vitaminom D, magnezijumom, cinkom i bakrom, poboljšava koštanu masu i smanjuje rizik od osteoporoze.

     338
Prelak kolač bez pečenja.
Jednostavno zdravo... osvežavajuće.
Super brza voćna tortica.
Strana 7 od 1274