• Začini koji se kombinuju sa estragonom

    Začini koji se kombinuju sa estragonom

    Vlašac

    Odlična kombinacija rado upotrebljavana prilikom pripreme brojnih jela francuske kuhinje. Zbog svog pikantnog ukusa, vlašac udružen sa estragonom idealan je za pripremu piletine ili brojnih namaza.

    Peršun 

    Idealan kontrapunkt estragonu. Najbolje doprinose aromi supa i čorbi na bazi paradajza.

    Korijander

    Zajedno sa estragonom, koristi se zarad punoće arome morskih jela.

    Majčina dušica

    Aromatični listovi ove biljke imaju svoj poseban ukus koji se koriste udruženi sa estragonom pri pečenju povrća.

    Anis

    Mešaju se u slatkišima jednako koliko i u brojnim glavnim jelima francuske kuhinje.

     531
  • Buondi Caffe

    Buondi Caffe

    Pri kraju gradske plaže, na kraju prešačke zone nalazi se Boudi Caffe. Izuzetno prijatan ambijent. Stolovi sa baldahinima i garniture u kojima se možete opustiti nakon napornog letnjeg dana i celodnevnog kupanja.

    Bili smo izuzetno prijatno iznenađeni kada je osobolje pre nego da uzme narudžbinu donelo čaše i rashlađenu flašu vode da ugasimo žeđ. Veoma prijatan gest koji nas je osvojio. Kasnije smo u marketu videli da ista flaša vode košta nešto više od 50 centi, dakle nije veliki trošak za ugostitelja a veoma dobar utisak ostavlja na goste. Osoblje bez problema komunicira na engleskom jeziku pa se može reći da za razliku od nekih drugih ugostiteljskih obejkata Boundi Caffe zaista zna da privuče mušterije.

    Ukoliko planirate svoje letovanje da provedete u Psakudiji, možda zbog Philoxenia Bungalows koje toplo preporučujemo, onda nemojte oklevati da u večernjim satima prošetate do Boundi Caffe-a!

     5292
  • Zašto voćne sokove treba zameniti sokovima od povrća?

    Zašto voćne sokove treba zameniti sokovima od povrća?

    Izuzev u slučaju ako sveže isceđen, sokić koji pijete uz doručak predstavlja samo prazne kalorije. Tečne kalorije ljudi najčešće i ne primete, a one su jedan od uzroka nemogućnosti da se rešite viškova, iako mislite da sve radite kako treba. Neka kao ilustracija posluži primer da jedna čaša soka od jabuke sadrži 114 kalorija, a ista količina soka od narandže ima oko 120 kalorija (ako je u pitanju industrijski sok možda i više, zbog dodataka u proizvodnji).

    Postoji izuzetak u vezi sa sokom - sok od povrća. Ova vrsta vam čak može i pomoći da izgubite suvišne kilograme, sugeriše studija izvedena u Teksasu. Prema tom istraživanju, ljudi koji su dnevno pili jednu čašu soka od povrća za tri meseca izgubili su kilogram i po više od ljudi koji to nisu činili, a držali su se istog režima ishrane. 

    Ova vrsta soka sadrži toliko mali broj kalorija da se može koristiti u svakoj dijeti, bez nekih velikih problema. Čaša soka od povrća sadrži oko 50 kalorija, a računa se kao dve porcije povrća tog dana.

    Dakle, učinite svom organizmu uslugu i probajte, možda vam se bude i dopala ova zdravija alternativa.

     6968
  • Bol u vratu - zdravstveni problem modernog doba

    Bol u vratu - zdravstveni problem modernog doba

    Ukoliko previše vremena provodite ispred računara, na telefonu - zasigurno vam otiču tkiva i zglobovi kičmenog stuba. Evo nekoliko saveta za oslobađanje krutog bola u predelu vrata.

    Izaberite relativno tvrd dušek i namestite jastuke da vaš nivo glave bude u nivou sa ostatkom tela.

    Pored navedenih, postoje mnogo uzroka za oštre bolove u vratu, mogu biti i stres, loše držanje ili problemi sa kičmom. Ponekad zahteva lečenje koje može obuhvatati određeni program vežbi.

     862
  • Sladoled koji menja boje

    Sladoled koji menja boje

    Španski kuvar i fizičar Manuel Linares stvorio je sladoled od potpuno prirodnih sastojaka koji menja boje od plave do ljubičaste za oko 10 sekundi.

    Kada stoji u poslastičarnici, sladoled je nežno plave boje, a kada ga neko naruči, poslastičar poprska sladoled "ljubavnim eliksirom" koji mu promeni boju u tamno ljubičastu. Ova poslastica inače ima ukus običnog voćnog sladoleda.

    Linares objašnjava da svaka hrana može da promeni boju uz pomoć hemije. Naravno, zadržava tajni recept "ljubavnog eliksira" za sebe, jer uskoro planira da ga patentira.

     1357
Prvi put sam ih farbala sokom. Prezadovoljna sam. Veoma brzo poprime boju. Koristila sam sok sa ukusom maline. Vi možete koristiti bilo koji sok-po svom izboru. Količinu jaja prilagodite svojim…
Ukusni sitni kolači.
Tope se u ustima. Što duže stoje ukusniji su. Pripremljene lokume sačuvajte u limenoj ili plastičnoj kutiji tako što, na dno stavite pek-papir, pa poređate lokume i tako redom. Završite…
Strana 5 od 1393