• Pet zlatnih pravila za savršeno pečenu ćurku!

    Pet zlatnih pravila za savršeno pečenu ćurku!

    1. Nemojte puniti ćuretinu

    Zbog oblika, punjenje neće biti ravnomerno pečeno. Delovi će biti previše pečeni i suvi, a ostatak sirov i žilav.

    2. Nanesite začine sa svih strana

    Bez obzira na izbor začina, ćuretina će biti ukusnija ukoliko ih nanesete i spolja i iznutra. Takođe, meso možete premazati maslinovim uljem ili puterom kako bi bilo što sočnije.

    3. Ostavite meso da odstoji

    Sat vremena pre pripreme ostavite meso da odstoji.

    Zalivajte meso vodom tokom pečenja

    U zavisnosti od veličine i težine, meso se peče od tri do pet sati. Povremeno zalivajte mlakom vodom kako bi meso ostalo sočno. Nemojte preterivati kako meso ne bi dobilo penastu strukturu. Po završetku, prekrijte meso folijom i ostavite da odstoji između 20 i 40 minuta.

     2057
  • Rischart

    Rischart

    Rischart poslastičanica, pekara, kafeterija… nazovite je kako god, ali u svakom slučaju jedan predivan lokal koji ne smete zaobići prilikom vaše posete Mihnenu nalazi se u samom centru na Marienplatz-u preko puta Gradske kuće.

     2615
  • Namirnice koje tope celulit

    Namirnice koje tope celulit

    Nije potrebno da držite dijete, izgladnjujete se jer i mršave devojke imaju ovaj problem, već je bitno da u jelovnik uvrstite prave namirnice.

    Izbegavajte mesne prerađevine i namirnice koje sadrže visok procenat masti i soli. Ako ne možete bez crvenog mesa, izbegavajte da ga pržite, već ga kuvajte ili grilujte na roštilju.

    Svakodnevno jedite ribu i morske plodove.

    Jaja jedite tvrdo kuvana, nikako kao kajganu ili „na oko", koji se pripremaju na ulju.

    Izbegavajte slane i kalorične sireve kao što je feta, umesto nje i kačkavalja jedite mladi sir od kozjeg i kravljeg mleka.

    Povrće konzumirajte u svežem stanju ili ga kratko pripremite na pari, jer dugim kuvanjem gubi dragocene sastojke.

    Salate začinjavajte svežim začinskim biljkama (bosiljkom, peršunom, nanom, mirođijom, ruzmarinom...), maslinovim uljem i limunovim sokom umesto sirćeta.

    Zaboravite na šlag, slatku pavlaku i poslastice koje su bazirane na njima, jedite voćne salate za desert, poslastice sa medom, sutlijaš, griz...

    Potpuno izbacite kupovne sokove iz upotrebe, gazirane i negazirane. Što češće pijte napitke od sveže ceđenog voća i povrća koji su zdravi i bogati voćnim šećerima, mineralima i vitaminima.

    Protiv celulita se naročito preporučuje celer, šargarepa i paradajz.

    Jedite svaki dan u približno isto vreme, obedujte sporije i dobro sažvaćite svaki zalogaj.

    Izvor: novosti.rs

     3411
  • Četiri greške koje pravite pri pripremi paste

    Četiri greške koje pravite pri pripremi paste

    1. Ne stavljajte ulje u vodu. Jedina stvar koja će učiniti testeninu lepljivom. Još gore – preliv ili sos neće moći da se sjedine sa pastom.

    2. Mešajte testeninu nakon što ste je ubacili u ključalu vodu. Na taj način testenina neće biti gnjecava.

    3. Ne kuvajte rezance do kraja! Prebacite ih u sos i ostavite da se krčkaju nekoliko minuta.

    4. Ne ispirajte rezance nakon kuvanja i nemojte čekati da odstoje.

     931
  • Svež espreso uvek i svuda? Moguće je, uz ovu spravicu!

    Svež espreso uvek i svuda? Moguće je, uz ovu spravicu!

    Kompanija iz Hong Konga izumela je portabl espreso mašinu koja vam omogućava da uvek sa sobom imate šoljicu sveže espreso kafe.

    Minipreso, kako je ova mašinica dobila ime, koristi ručnu pumpu da bi napravila isti pritisak kao espreso mašina starije generacije. Dve najvažnije stvari kod pravljenja espresa su temperatura i pritisak, a ovaj uređaj može da dostigne i jedno i drugo na odgovarajućem nivou.

    Ova mašinica je velika oko 20 cm, a može se nabaviti po ceni od oko 50 dolara. Ako ste ljubitelj kafe i želite da priuštite kvalitetan espreso u svakom trenutku, ovo može biti prava stvar za vas.

     1271
Brza i ukusna poslastica!
1204
Za sve ljubitelje kokosa!
1365
Zdrava i ukusna poslastica!
1149
Po receptu jedne bake!
1384
Pravi domaći ren koji se savršeno slaže uz pečenje, sarmu...
1927
Strana 5 od 1397