• Četiri znaka da ne unosite dovoljno nutrijenata

    Četiri znaka da ne unosite dovoljno nutrijenata

    Suva koža može biti rezultat nedostatka omega-3 masnih kiselina bez kojih koža gubi vlagu, što dovodi do perutanja.

    Nedostatak gvožđa smanjuje broj crvenih krvnih zrnaca, a rezultat je bledilo lica i izraženi podočnjaci.

    Ispucale i bolne usne mogu ukazivati na nedostatak riboflavina. Da biste ih nadomestili, konzumirajte bademe, brokoli, sir i jaja.

    Ukoliko su vaši nokti krhki, a zanoktice nisu retka pojava – povećajte unos biotina. Jedite jaja, mahunarke, grašak, boraniju...

     179
  • Četiri namirnice koje podstiču zdravlje žene

    Četiri namirnice koje podstiču zdravlje žene

    Kelj

    Podstiče proizvodnju estrogena, što je za žene od velikog značaja. Smanjuje rizik od raka dojke i jajnika. Pun je antioksidansima, kao i vitaminom C , A i K.

    Brokoli

    Čisti telo od raznih vrsta toksina, sadrži brojne vitamine i minerale. Pomešajte ga sa maslinovim uljem, belim lukom i sokom od narandže, pa uživajte u zdravoj poslastici.

    Morač

    Sadrži vitamin C, vlakna, kalijum i folnu kiselinu. Smanjuje nadimanje i najbolji je prijatelj žene u periodu menstrualnog ciklusa. Dinstajte ga sa malo maslinovog ulja i bibera, unutrašnje slojeve dodajte u zelenu salatu ili napravite čaj potapanjem semenki u toplu vodu.

    Šargarepa

    Podstiče rad štitne žlezde, kontroliše rad metabolizma, poboljšava vid i smanjuje rizik od raka dojke. Velika količina vlakana izdvaja šargarepu kao obaveznu namirnicu ukoliko želite da smršate.

     493
  • Žalfija

    Žalfija

    Žalfija ima veoma specifičan aromatični miris i gorak ukus. Ali i pored toga je veoma popularna i korisna.  U narodnoj medicini je poznata kao antibiotik sa veoma širokim spektarom delovanja. U kuhinji se zbog specifičnosti mirisa i ukusa koristi u veoma malim kolčinama. Najčešće se dodaje u jelima od divljači i ribe. Takođe se koristi kao dodatak raznim pečenjima pogotovo jagnjetini.

     9444
  • Restoran Diamantis

    Restoran Diamantis

    Riblji restoran Diamantis nalazi se u malom mestašcu Siviri na Kasandri u Grčkoj. Ovaj predivni restoran započeo je svoju kulinarsku avanturu još daleke 1938. godine. Dobio je visoku ocenu posetioca na TripAdvisor-u kao i "Certificate of Excellence" što je bilo i više nego dovoljno da ga posetimo i isprobamo.

    Oduševili smo se kvalitetom, cenom i samim ambijentom! Restoran za svaku preporuku.

     1336
  • Pravilno pakovanje hrane u ručni frižider

    Pravilno pakovanje hrane u ručni frižider

    Piknici su najatraktivniji porodični rituali tokom letnjeg perioda. Ipak, leto je period tokom koga vladaju sezonske bolesti koje se ponajviše prenose hranom. Jedan od šest ljudi se svake godine otruje hranom, zbog čega je važno voditi računa o pravilnom hlađenju namirnica. Bakterije se ubrzano šire na temperaturi od 40 do 140 stepeni. Pre nego što napunite ručni frižider, vodite računa da li je dostigao sobnu temperaturu. Ukoliko je frižider bio odložen na mestu izloženom sunčevim zracima, uz pomoć leda ćete ubrzati proces stvaranja odgovarajuće temperature. U svakom slučaju, pre nego što odložite hranu, dno frižidera popunite ledom. Najpre ređajte mesne proizvode zbog proteina, zatim stavite još jedan sloj leda nakon čega slede mlečni proizvodi. Posle mlečnih proizvoda ređajte povrće i voće, a na samom kraju sledi piće. Uvek proverite da li je vaš frižider ispunjen do samog vrha, prazan prostor će ubrzati proces zagrevanja.

     677
Idealna je u danima posta.
Suhomesnato možete koristiti po sopstvenom izboru - iskoristite ono što vam se nađe u frižideru i pripremite brz i ukusan obrok. Prijatno!
Ukoliko niste ljubitelj kečapa,možete kore (umesto kečapom) premazivati kiselom pavlakom. Možete koristiti mešano mleveno meso ili svinjsko - po sopstvenom izboru.
Ukusni i brzo se pripremaju.
Strana 2 od 1256