• Zašto piti toplu vodu sa medom?

    Zašto piti toplu vodu sa medom?

    Čaša tople vode zaslađena medom donosi niz zdravstvenih pogodnosti. Osim toga, ukoliko kombinujemo ovaj napitak sa uravnoteženim doručkom, obezbedićemo dovoljnu količinu energije i jačaćemo imuni sistem. Kao što znate, med je bogat aminokiselinama, vitaminima i mineralima. Poboljšava varenje i može eliminisati sve toksine iz tela. Med i topla voda su jedan od načina uz pomoć koga postepeno možete jačati imuni sistem i unositi dovoljne količine vitamina i minerala. Utiče i na nivo kortizola koji je odgovoran za stres. Med može biti od koristi i za smanjenje alergijskih simptoma kao što su kašalj, suvoća grla, astma i nervoza.

     579
  • Annabel Langbein

    Annabel Langbein

    Anabel Langbein je poznati kuvar i publicista sa Novog Zelanda. Ona takođe ima svoju TV emisiju "Annabel Langbein The Free Range of Cooking" koju možemo gledati ovih dana na 24 Kitchen kanalu.

    Poznata je po tome što često učestvuje u TV i radio emisijama i promoviše organsku hranu i korisiti sezonske namirnice.

    Ananbel nije školovani kuvar, već ima diplomu za Hortikulturu, ali je iskustvo stekla putujući i isprobavajući razne kuhinje. Takođe  završila  je i neke kuvarske kurseve u Nju Jorku. 1984. godine je počela da piše o hrani u raznim novinama, objavila je 18 kuvara koji su prevedeni na različite jezike. 1991. godine osnovala je Kulinarski Institut Novog Zelanda koji je zadužen za marketing i promociju proizvođača sa Novog Zelanda. 2010 je krenula sa snimanjem svoje TV emisije u njenoj predivnoj kući za odmor na jezeru Vanaka. Obzirom da je zagovornik organske i sezonske hrane, namirnice koje koristi prilikom snimanja emisije su iz njene bašte.

    Više o Anabel možete pročitati na njenom zvaničnom sajtu:http://www.annabel-langbein.com ili blogu: http://blog.annabel-langbein.com

    A evo i predivnog recepta za čokoladnu tortu:

    Sastojci:

    3 šolje brašna

    2 šolje šećera

    1 1/2 kašičica vanila ekstrakta

    3/4 šolje kakao praha

    2 kašičice sode bikarbone

    200 g putera, omekšalog

    1 šolja mleka ili jogurta (bez šećera)

    3 velika jaja

    1 šolja vrele instant kafe

    *Obzirom da u receptu ide "self-rising" brašno koje se teško pronalazi kod nas možete koristiti obično brašno za kolače i dodati 1 punu kašičicu praška za pecivo i na vrh kašičice soli.

    Orginal recept možete pronaći ovde, a način pripreme u video snimku niže!

     21843
  • Maske za kosu

    Maske za kosu

    Svaka žena želi da ima kvalitetnu kosu kao iz reklama, ali nažalost tu je često problem sa ispucalim krajevima. Evo par prirodnih recepata koji vam mogu pomoći da sprečite pucanje kose i da i vaša izgleda kao sa reklama.

    Pakovanje br.1
    Ispasirajte jednu bananu, dodajte 2 po kašike surutke, ružine vodice i limunovog soka. Napravite glatku pastu koju ćete naneti na kosu i drđati oko 60 minuta. Nakon toga isperite.

    Pakovanje br.2
    Umutite jedno jaje, dodajte 1 kašiku meda i pola šolje mleka. Nanesite na kosu i ostavite desetak minuta.

    Pakovanje br. 3
    Nakvasite kosu pivom i dobro izmasirajte teme. Nakon toga kosu isperite.

    Pakovanje br.4
    Očistite pola papaje i stavite u beldneru sa pola šolje jogurta. Nanesite masku na kosu i držite oko 45 minuta. Nakon toga isperite dobro.

    Pakovanje br. 5
    Pomešajte istu meru maslinovog, ricinusovog, bademovog i kokosovog ulja i ugrejte ga. Tako toplo ulje umasirajte u kosu, izmasirajte i pokrijte kapom za tuširanje. Ostavite da odstoji oko 40 minuta. Dobro isperite.

    Pakovanje br. 6
    Umutite jedno belance, dodajte 3 kašike maslinovog ulja i 1 manji avokado. Nanesite na kosu 40 minuta.

    Pakovanje br. 7
    Umutite 3 kašike meda i 3 kašike maslinovog ulja. Naneiste samo na ispucale krajeve i držite nekoliko minuta. Nakon toga dobro ispreite kosu.

    Pakovanje br. 8
    Umutite 1 žumance, 3 kašike maslinovg ulja i 1 kašika meda. Nanesite masku na kosu i držite 20-30 minuta. Dobro isperite.

    Izvor: myhealthtip

     2510
  • Doručak za mršavljenje

    Doručak za mršavljenje

    Jedna od deset žena preskače doručak kada je na dijeti, ali znate već da je to potpuno pogrešno. Kako biste uravnoteženo gubili na težini, sledi četiri ideje za doručak koji će vam pomoći da dostignete svoj cilj.

    • Integralni sendvič sa mladim sirom i paradajzom - ova opcija nudi ugljene hidrate koji se polako razgrađuju i daju vam energiju, uz dodatak proteina i kalcijuma
    • Sendvič od ražanog hleba, barenog jajeta i paradajza - krcato proteinima, uz gotovo nikakve masnoće, ako budete doručkovali ovo duže ćete biti siti
    • Vegetarijanski omlet - pečurke, paradajz, malo nemasnog sira i dva jajeta, savršena kombinacija
    • Nemasna rikota na integralnom tostu - dobri ugljeni hidrati, dosta vlakana i odličan izvor proteina i kalcijuma, uz sjajan ukus, ovo je dobitna kombinacija.
     2211
  • Kelj - čuvar srca

    Kelj - čuvar srca

    Kelj je vrsta divljeg kupusa, a početak njegovog uzgoja je verovatno povezan sa dobom Antičkog Rima, što se ogleda i u nazivu ove sorte u pojedinim jezicima.

    Prepun je hranljivih sastojaka koji jačaju vaš imuni sistem, ali i pomažu u borbi protiv bakterija i virusa.

    Važan je u ishrani vegetarijanaca, jer sadrži više gvožđa.

    Sadrži i dosta vitamina C koji povećava razmenu materija i hidrira celo telo, a dovodi i do detoksikacije celog organizma.

    Utiče na zdravlje kože, kostiju i noktiju.

    Smanjuje i rizik od dobijanja dijabetesa tip 2 i važan je za zdravlje srca.

    Mozak zavisi od važnih vitamina i minerala kako bi funkcionisao dobro. A, kelj ima sve potrebno. Sirovi kelj ima samo 33 kalorije, ali zato nudi ogromnu dozu vitamina C , vitamina A i vitamina K.

    Kelj je bogat i karotenoidima. Karotenoidi imaju ključnu ulogu za smanjenje rizika od katarakte i raka kože, jer štite naše oči od uticaja ultraljubičastog zračenja.

    Kelj je odličan kada je u pitanju snižavanje nivoa holesterola u krvi, a taj efekat se pojačava ako ga kuvate na pari.

     675
Američke palačinke sa više vrsta brašna mogu da se jedu ovako sa nadevom po želji a mogu da budu i podloga za gibanicu. Napravila sam integralne američke palačinkeod više vrsta…
Prazi luk je namirnica bogata vitaminima i mineralima i dobro je što više da se koristi u ishrani tokom cele godine. Ovo jelo s prazi lukom često pravim samo što…
Zdrav i ukusan hleb!
Nećete utrošiti svu mešavinu vode i ulja, ali bitan je taj odnos - 300 ml voda i 100 ml ulje. Brza i ukusna pita koja nije  puno masna. Probajte, prijatno!
Koristila sam Eskimko sladoled od vanile i plazma keks. Vi možete koristiti bilo koji sladoled od vanile i keks - po sopstvenoj želji.
Divno osveženje u ovim vrelim, letnjim danima!
Strana 4 od 1274