Ukoliko putovanje dugo traje, ili, ako idete na kampovanje, bolja opcija je ručni hladnjak pravljen od stakloplastike ili čvrste plastike. Ukoliko nosite veću količinu hrane, dva manja ručna frižidera su uvek bolji izbor u odnosu na jedan većih dimenzija. Pre nego što ispunite frižider hranom, u njega stavite malo leda u plastičnim kesama sa čvrstim zaptivačem. Imajte dovoljno leda u bilo kom obliku kako biste popunili bilo koji prazan prostor tokom pakovanja hrane. Pakovanja koja sadrže sirovo meso slažite na dno hladnjaka. Ukoliko nosite samo jedan frižider, na vrh ređajte one namirnice koje najčešće koristite. Hranu obavezno pakujte u kese ili posude kako ne bi došla u dodir sa vodom nakon što se led otopi. Što je frižider puniji hrana će ostati duže hladna. Da bi ručni frižider ostao što hladniji, zamotajte ga u debele peškire ili ćebe. Izbegavajte njegovo odlaganje u gepek automobila jer će se brže zagrevati.
Neko ume da spremi ukusno jelo, neko da ga aranžira a neko i jedno i drugo. Predstavljamo Vam pokušaj da se na tanjiru predstave države. Zapravo, zastave država. Kod nekih verujemo da je autor zaista uspeo a kod drugih bi možda odgovarala i neka druga kombinacija. Koje je vaše mišljenje, bacite pogled na galeriju i recite nam u komentarima da li prepoznajete o kojim državama je reč? Šta smatrate da bi trebalo da se nađe na "Srpskom" tanjiru?
Brojni problemi disajnih organa mogu dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema. Hronični bronhitis, astma, pneumonija mogu se regulisati određenim biljkama i začinima. Beli slez, đumbir, sladić, zova, beli luk, cimet, limunova trava, divlja trešnja su samo neke od biljaka i začina koji smanjuju nagomilavanje sluzi i ublažavaju iritaciju pluća. Pored toga, mogu uticati na sinusne infekcije i prehlade, kao i bolove u grlu zbog aktivnog sastojka kapsaicina.
Izloženost toksinima kojih ima svuda oko nas, dim cigareta, nepovoljni zdravstveni uslovi, vlaga i buđ mogu značajno uticati na rad pluća. Preporučuje se razgovor sa lekarom o vrstama bilja koje mogu biti najbolje za vas, kao i o preporučenoj dozi i načinima upotrebe.
Ukoliko u velikoj meri konzumirate hranu koja sadrži zasićene masti i visok nivo holesterola, jasno je da ugrožavate svoje zdravlje. Pored toga što oštećujete arterije, nezdrava hrana je jedan od glavnih razloga za prekomernu gojaznost.
Zasićene i trans masti postepeno sužavaju prostor unutar arterija i onemogućavaju krvi da neometano teče, što ujedno čini i vaše krvne sudove podložne pucanju.
Visok holesterol u nezdravoj hrani doprinosi hipertenziji ili visokom krvnom pritisku. Kada je sužen prostor za protok krvi, krvni pritisak je viši. Hipertenzija je izuzetno opasna, pored rada srca utiče i na rad bubrega. Povećava šanse za srčani i moždani udar, kao i bolesti bubrega.
Sve prednosti jabukovog sirćeta potiču od fitohemikalija. Flavonoidi i karotenoidi iz jabuke igraju ključnu ulogu u smanjenju pojava hroničnih bolesti. Osobe koje redovno konzumiraju jabuke u ishrani smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti, astme, dijabetesa i nekih oblika raka. Jabuke su važan izvor antioksidanasa koji štite organizam.
Jabukovo sirće pomaže varenju, posebno kod ljudi čiji organizam ne proizvodi dovoljno sone kiseline. Koristi se i kao prirodni lek protiv zatvora i dijareje. Zbog pektina olakšava varemke, a rastvorljiva vlakna pomažu radu creva.
Konstatovano je i da neke od bakterija i kiselina u jabukovom sirćetu mogu ubrzati metabolizam.