Neke od prednosti koja se odmah nameću su nizak broj kalorija i smanjen nivo masti. Brojni univerziteti na osnovu istraživanja preporučuju izbegavanje crvenog mesa zbog visokog nivoa zasićenih masti koji može povećati nivo holesterola u krvi. Ali sa samo 0,79 grama po porciji, kozje meso je odlična alternativa. Takođe, kozje meso sadrži 3,2 miligrama gvožđa po porciji i nadmašuje govedinu za 2,9 mg, a piletinu za 1,5 mg.
Iako možda nije toliko popularna kao govedina, piletina ili jagnjetina, kozetina je daleko zdravija.
Artritis je hronično reumatsko oboljenje koje izaiva otok, ukočenost, bol i ograničenu mobilnost zglobova. Tretmani variraju u zavisnosti od tipa artritisa, uglavnom se prepisuju lekovi, aktuelne kreme na biljnoj bazi. Višnje imaju anti-inflamatorna i antioksidativna svojstva koja mogu biti od pomoći u borbi protiv ovog oboljenja.
Višnje sadrže vitamin A, C, kalijum, kalcijum, gvožđe, fosfor, tanin i druge brojne elemente koji imaju potencijal da smanje upale i njihov dalji razvoj. Sadrže aktivni sastojak cijanidin koji je i do deset puta jači od aspirina u borbi protiv upala, i to bez rizika od neželjenih efekata.
Američka studija je pokazala da jedna porcija višanja za doručak smanjuje nivo azot oksida, biološku supstancu koja, ukoliko je povišena, šteti zglobovima.
Pored bolova u zglobovima, višnje utiču i na opuštanje mišića nakon napornih aktivnosti. Tokom jednog istraživanja, 54 sportista je dobilo dve boce od po 355 ml soka od višanja koji su pili pre i nakon trčanja. Većina njih osetila je značajno smanjenje bola u odnosu na onaj koji prirodno osećaju nakon treninga.
Oni koji svakodnevno konzumiraju kafu bez šećera imaju povećanu memoriju u odnosu na druge. Ako želite da zaštitite svoje srce, sa kafom ne možete pogrešiti, dokazano je! Svakodnevnom konzumacijom možete eliminisati neke od glavnih uzročnika brojnih srčanih oboljenja. Kofein jača metabolizam i sprečava masti i holesterol da zapuše arterije i uzrokuju ozbiljnije probleme kao što su moždani ili srčani udar. Pokazalo se da kafa bez šećera može povećati fizičke performanse za oko 11 do 12 odsto. Utiče na nivo adrenalina koji je povezan sa boljom koncentracijom i refleksima. Igra ulogu i u podizanju energije. Poboljšava proces sagorevanja masti, a zahvaljujući antioksidantima štiti telo od slobodnih radikala.
Ako vam voda nije dovoljna i želite da se u vrelim letnjim danima počastite nečim ukusnim, ali veoma hidrirajućim, probajte ovaj napitak odličnog ukusa, koji ima svojstva koja čine vašu kožu sjajnijom i lepšom.
On se sastoji od:
Zelenog čaja koji umiruje upalne procese i pomaže u prevenciji srčanih oboljenja
Đumbira koji takođe umiruje upaljenu kožu, kao i stomačne probleme
Limunovog soka čiji sastav pomaže u proizvodnji kolagena koji održava zdravlje kože
Nane koja snižava telesnu temperaturu i time smanjuje crvenilo, a osim toga pozitivno utiče i na akne i ekceme izazvane stresom.
Da biste dobili 4 šolje ovog napitka potrebno vam je 4 šolje vode, 4 vrećice zelenog čaja, 1/2 šolje lišća nane, 1/3 šolje svežeg rendanog đumbira i ista količina limunovog soka. Stavite dve šolje vode da proključaju, dodajte kesice čaja, nanu i đumbir i ostavite da stoji pola sata. Procedite, dodajte ostatak vode i limunov sok. Ohladite, ukrasite korom od limuna i služite sa dosta leda.
Danijel Norton napominje da pojedini delovi frižidera variraju u temperaturi. Više police i stalci su uglavnom najtopliji deo frižidera. Najosetljiviji proizvoi na promene u temperaturi su: mleko, sirovo meso i riba. Iz tog razloga, navedeni proizvodi moraju se čuvati u određenim uslovima kako ne bi došlo do porasta bakterija koje su potencijalno štetne za ljude.
Svežu testeninu i pite bi trebalo čuvati u samom dnu donjeg dela frižidera - ujedno najhladnijem delu uređaja.
Sjajno je leto. Sve je zeleno i fino a voća na pretek. Evo odličnog recepta baziranog na breskvama da vas osladi dok boravite u hladu skrivajući se od velikih vrućina.…
Alva od šargarepe je veoma ukusan desert prepun aroma a uz to se lako i brzo priprema. U osnovnom receptu ide samo kokosov orah, ali vi je možete ulepšati po…
Osvežite svinjetinu žalfijom i crnim biberom. Ako vam je dosadilo da tokom sezone voća i povrća izbegavate meso evo sjajnog recepta da se malo "zasladite". Jednostavan i veoma ukusan recept.
Leto je. Povrća ima na pretek. Zašto ne iskoristiti tu činjenicu i odmorite se malo od mesa i teških jela. Bećar paprikaš je izuzetno popularan, sprema se veoma jednostvno i…
Ja ne volim da pohujem hranu zbog velike količine ulja, ali sa druge strane obožavam pohovanu piletinu, tako da sam se oduševila kada sam pronašla ovaj recept. Brzo se sprema,…
St. Honore je svetac zaštitnik pekara i poslastičara u Francuskoj. Ovaj kolač (torta) iako deluje komplikovano, naprotiv nije uopšte. Lako se priprema a veoma je intresantna i ukusna!