Jedan od prvih se odnosi na viseće kuhinjske elemente od metala ili drveta sa staklenim policama. Inspirisani hotelskim i maloprodajnim prostorom, ovaj trend odbacuje minimalizam koji je bio popularan prethodnih godina.
Prijatno i smirujuće okruženje postiže se putem snažne „veze sa prirodom“. Dizajneri tvrde da je to jedino moguće kroz bezvremenski materijal – drvo.
Ogromna popularnost belih kuhinjskih elemenata je takođe stvar prošlosti, ova godina insistira na jarkim bojama.
Kobinacija kontrastnih tekstura se pokazala kao najzanimljivija. Ukoliko planirate da renovirate kuhinju, dizajneri savetuju da imate na umu kombinaciju kamena i metala sa rustičnim drvenim površinama.
Ostrvo Indijskog okeana privlači pažnju turista zbog svojih belih peščanih plaža, kristalno čiste vode i prijatne klime. Pored mnogih odmarališta, najpopularniji je i The Rock restoran. Nalazi se na plaži zvanoj Michanwi Pingwe. Ogromna stena, smeštena u vodi, poslužila je kao osnova za ovaj jedinstveni objekat. Restoran je hvaljen ne samo zbog svog izgleda, već i zbog izvrsnih jela od morskih plodova.
Jedna od glavnih prednosti kozjeg mleka je činjenica da smiruje stomak. Odnosno, ukoliko imate upalu creva preporučuje se redovno konzumiranje ove vrste mleka.
Preporučuje se za jačanje imuniteta, lečenje i jačanje pluća i može biti i dobar saveznik u borbi protiv stresa.
Kozje mleko obiluje kalcijumom i fosforom, koji su važni za zdravlje kostiju, cinkom i selenom, snažnim antioksidansima koji održavaju telesni imunitet.
Podstiče bolje iskorišćavanje gvožđa u organizmu i obnovu hemoglobina, krvnog pigmenta koji sadrži gvožđe, pa se preporučuje ljudima koji pate od anemije.
U sebi sadrži mnoštvo proteina bogatih esencijalnim aminokiselinama, velik broj vitamina i nema teško svarljivih masti. Ne samo da je lakše za varenje od kravljeg mleka, već kozje mleko sadrži manje laktoze.
U novije vreme, preporučuje se u prevenciji alergija na proteine kravljeg mleka ili druge alergene koji su česti kod odojčadi i male dece.
...sasvim slučajno i to od strane siročeta koje nikada nije završilo školu!
Naime, Persi Spenser (Percy Spencer) je vrlo rano, već sa 18 meseci, izgubio oca, a majka ga je napustila i ostavila kod tetke i teče da se brinu o njemu. Samo nekoliko godina kasnije, Persi ostaje i bez teče, te sa 12 godina napušta školu i radi po ceo dan u lokalnoj fabrici konca. Nezadovoljan ovim poslom, sa 16 godina počinje da radi u fabrici papira. Tu se interesuje za električne instalacije. Znanje je upijao od starijih kolega, a par godina kasnije u svom gradu postaje jedan od trojice ljudi koji imaju jako znanje o električnoj energiji. Kada se pridružio mornarici, imao je pristup mnogim stručnim knjigama o bežičnoj tehnologiji, pa iako nije stekao formalno obrazovanje, već 1939. godine postaje jedan od najboljih svetskih stručnjaka u oblasti radarske tehnologije. Čim je izbio rat, Persi je svojim znanjem o tehnologiji pokušavao da pomogne Savezničkim trupama. Zajedno sa timom stručnjaka, radio je na Menhetnovom projektu i dok je ostatak tima tokom eksperimenta pokušavao da osposobi jedno radarsko postrojenje, Persi je primetio da mu se istopila čokoladica u džepu. Eksperiment je ponovio sa kukuruzom i rezultat je bio zapanjujuć - iskokale su se kokice! Spenser je pri završetku rata, 8. oktobra 1945. godine i prijavio svoj patent, a prva mikrotalasna peć je bila visoka dva metra i težila je oko 340 kila. Cena je bila prava sitnica - 5000 američkih dolara!
Za ove predivne kolačiće neki kažu da su Poljskog a neki Češkog porekla, ali u svakom slučaju su predivni. Možete ih pripremiti sa bilo kojom vrstom džema, ili čak sa…