Angelique Schmeinck

copyright
Copyright: dutchspecials.nl
Pročitano: 1869 puta
Kategorija: Poznati Kuvari
Ocena teksta:
(1 Glas)

Kreativna, inovativna i inspirativna - tako se u tri reči može opisati trenutno najpopularnija holandska majstorica kuvanja - Angelique Schmeinck (Anhelik Smejnk).

Rođena je 4. juna 1964. godine, a kulinarstvom počinje da se bavi sa samo 16 godina u rodnoj Holandiji. Od onda ne prestaje da zadivljuje svetsku javnost svojim neobičnim idejama i tehnikama koje primenjuje pri spremanju svojih recepata, a našoj publici je najpoznatija kao TV lice na popularnom kanalu 24 Kitchen.

Za sebe kaže da je izuzetno avanturističkog duha, pa ni ne čudi to što je 2003. godine otvorila neobičan restoran CuliAir - to je u stvari leteći balon koji može da primi do 14 osoba. Zamislite da letite nebom dok vam Anhelik sprema ukusne đakonije!

Anhelik se može pohvaliti i time da je upravo ona jedna od dve žene u Holandiji koje imaju titulu majstora kulinarstva, a objavila je i nekoliko vrlo uspešnih knjiga. Naime, njena knjiga "Een Mond vol. Kunst" je proglašena za "najinovativniji" kuvar na svetu, dok je knjiga "SmaakVrienden" 2011. proglašena za "najzabavniji" kuvar u Holandiji.

Pored svega ovoga, osnovala je i kompaniju "Ukus po želji" čiji je glavni cilj da podstakne i druge poznate kuvare i kompanije da još više eksperimentišu prilikom kreacije raznih jela.

Posebno Vam preporučujemo njen najnoviji recept - crveno voće sa sirupom od bosiljka, a sastojke i način pripremanja ove ukusne letnje poslastice možete naći na sledećem linku: http://www.24kitchen.rs/recipe/crveno-voce-sa-sirupom-od-bosiljka

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava