Količina masti u ishrani predstavlja ozbiljno zdravstveno pitanje. Dok američki Institut za medicinu preporučuje da ograničite masnoće na 20 do 35 odsto dnevnog unosa kalorija, prosek govori da je konzumacija…
2166
Avokado – Dok većina voća prvenstveno sadrži ugljene hidrate, avokado je pun zdravih masti! Zapravo, masti čine 77 odsto što je veća količina u odnosu na brojne namirnice životinjskog porekla.…
1152
Japanska jabuka – „plod bogova“ uzgajana je vekovima unazad u mnogim kulturama. Bogata je vitaminom A, C, E i B6 kao i dijetetskim vlaknima, manganom, bakrom, magnezijumom, kalijumom i fosforom.…
1156
Aru prah je bele boje, bez ukusa a koristi se najčešće za zgušnjavanje čorbi, umaka i druge hrane. Potiče od biljke pod nazivom „arrowroot“ jer se nekada koristila za lečenje…
10712
Ovaj moćan začin potiče od sušenog ploda pimento biljke. Gaji se u Centralnoj Americi, Meksiku. Bobice se uzimaju kada su zrele nakon čega se suše na suncu. Ključan je sastojak…
1934
Semenke suncokreta poboljšavaju nivo holesterola, jačaju kosti, utiču na detoksikaciju, dobar su izvor proteina, kontrolišu šećer u krvi... Razlikuje se više od 50 vrsta suncokreta od kojih većina potiče iz…
1583
Strana 12 od 57