Mlečna kiselina proizvedena tokom fermentacije podstiče rast zdrave flore u crevima. Pomaže pri uklanjanju toksina iz tela. Bakterije koje se formiraju tokom procesa fermentacije zapravo “jedu” šećer zbog čega umanjuju…
Leblebije su omiljena hrana vegana jer sadrže mnogo proteina, vlakana i složenih ugljenih hidrata. Voda u kojoj su kuvane leblebije zadržava proteine i skrob što je čini odličnim stabilizatorom. Svako…
Kora jabuke sadrži oko 72 odsto vitamina E i vitamina K u odnosu na celokupan plod. Takođe sadrži i polovinu ukupne količine gvožđa i sve folne kiseline. Jabuke proizvode prirodan…
Azijska hrana je uvek zdraviji izbor od bilo kakvog hamburgera ili sendviča. Na kraju krajeva, uz bilo kakav obrok u azijskom restoranu uvek možete dobiti i pristojnu količinu povrća. Ipak,…
Meksički restorani brze hrane mogu biti dobra opcija za zdrave namirnice. Ipak, vodite računa o kalorijama kada su u pitanju buritosi, naćosi i sirevi. Pirinač i pasulj su uvek dobar…
- Pre svega, odličan je izbor ukoliko ste alergični na puter od kikirikija. Imaju istu strukturu i miris, pa tahini može biti odlična zamena. - Možete ga koristiti kao dodatak…
Strana 1 od 50