Jaja su bogata visokokvalitetnim proteinima, sadrže i lutein i zeaksantin, vitamine A, D, B12, riboflavin, fosfor... Obezbeđuju holin koji pomaže funkcionisanju mozga. Mogu igrati važnu ulogu u održavanju mišićne mase…
Kremasta struktura maskarpone sira savršena je za punjenje brojnih slatkih obroka, pa čak i testenina. Samo dve kašiće maskarpone sira sadrže 120 kalorija. Većina potiče iz proteina, a minimalne količine…
Folna kiselina je neophodna tokom trudnoće kao važan nutrijent. Svakom od nas je dnevno potrebno oko 400 mikrograma kako bi održali energiju, mišićnu snagu i koncentraciju. Ovo su neki od…
Kokice – Četiri šolje kokica sadrže oko tri grama hranljivog materijala. Bogate su vlaknima i proteinima zbog čega brzo izazivaju osećaj sitosti. Jabuke, pomorandže i kruške – Bogate šećerima i…
Žvakaćoj gumi je potrebno sedam godina kako bi se digestirala. Netačno! Digestira se na isti način kao i sve druge namirnice: enzimi će je rastvoriti, a ostatak će biti eliminisan.…
Mlečna kiselina proizvedena tokom fermentacije podstiče rast zdrave flore u crevima. Pomaže pri uklanjanju toksina iz tela. Bakterije koje se formiraju tokom procesa fermentacije zapravo “jedu” šećer zbog čega umanjuju…