Doručak je najvažniji obrok dana. Bez njega, telo ne može pravilno da funkcioniše. Ukoliko provedete i do nekoliko sati bez doručka – stići će vas umor ili loše raspoloženje. Izbegavanje…
1182
Različite metode kuvanja i pripreme omogućile su nam da uživamo u raznovrsnoj hrani. Pečenje, kuvanje na pari, dinstanje, utiču na nivo hranljivih sastojaka u većini namirnica. Neke od njih su…
1001
Sočivo je deo kulinarske tradicije brojnih kultura. Veruje se da potiče iz jugoistočne Azije. Sadrži veoma malo kalorija, a veliki broj vlakana, aminokiselina i antioksidanasa. Postoji više sorti ali sve…
1526
Zdrava večera je jednako važna koliko i bilo koji drugi obrok tokom dana. Pre svega, utiče na kvalitet sna i energiju koja je vašem telu neophodna za dnevno funkcionisanje. Nutrienti…
1293
Pistaći pružaju toliko koristi koje utiču na skoro sve funkcije tela. Iako su zdravi i hranljivi, pistaći se posebno ističu zbog svojih nutritivnih vrednosti. Bogati su vlaknima, zdravim mastima, vitaminima,…
1070
Ukoliko pratite smernice u pogledu kombinacija namirnica, možete podstaći varenje, proizvodnju energije i izbeći brojne hronične poremećaje. Sve namirnice imaju svoje karakteristike koje aktiviraju različite digestivne funkcije. Pogrešne kombinacije otežavaju…
1010
Strana 13 od 55