Artritis može progresovati uz pomoć proteina koji se nalaze u mlečnim proizvodima. Neki ljudi su neovisno od artritisa netolerantni na proteine koji se nalaze u mleku i formiraju antitela na…
Kofein je najčešće konzumirana supstanca na svetu, a kafa ostaje njegov najveći izvor. Sadržaj kofeina u jednoj šolji može da varira od 30 do 300 mg ali je prosek od…
Sve je više dokaza zasnovanih na naučnim istraživanjima koji potvrđuju višestruku korist sirovog meda. Sirov med ne samo što ima antiseptična i antioksidativna svojstva, već deluje blagotvorno na celokupno ljudsko…
U jednoj studiji, naučnici su započeli istraživanje efekata konzumiranja meda. Otkriveno je da med značajno povećava lučenje insulina, smanjuje hiperglikemiju i fruktosamin koji se koristi za identifikaciju koncentracije glukoze u…
Kombinacija meda i đumbira posebno je popularna u azijskoj, indijskoj i arapskoj kulturnoj tradiciji. Đumbir je izuzetno cenjen u starom Rimu i gotovo da je nestao nakod pada Rimskog carstva,…
Med sadrži hranljive sastojke i enzime zbog čega je tokom istorije korišćen kao narodni lek. I danas je veoma popularan lek, a čak se u nekim bolnicama koristi u vidu…
Strana 1 od 51