U Severnoj Americi šljive i med korišćeni su za lečenje anksioznosti, hroničnog umora ali i za uspostavljanje ravnoteže crevne flore. U Japanu, Kini i Koreji se i danas konzumiraju za…
Veoma dugo su vodeći stručnjaci isticali kako masti na brojne načine loše utiču na zdravlje. Ipak, ustanovljeno je da određene masti poboljšavaju naše zdravlje. „Zdrave masti“ dele se na dve…
Ukoliko iz dana u dan uvećate unos kafe, vaš nivo energije slabi. Ako smatrate sebe kofeinskim ovisnikom – pređite na čaj. Jedna studija je pokazala da ukoliko posegnete za čajem…
Istraživači su uspeli da dokažu još 1969. godine da čokolada ne izaziva akne. U stvari, nauka je od tada dokazala da određena hrana može da očisti kožu lica. Studija objavljena…
Mozambička tradicionalna kuhinja zasniva se na morskim plodovima, kukuruznim kašama, pirinču, pasulju, indijskom orahu, piletini i raznim začinima. Čaj i kafa se obično ispijajui uz svežu ribu ili lagani slatki…
Libanska kuhinja fokusirana je na biljke, začine i teške soseve. Mint, peršun, origano, beli luk, muskantni oraščić i cimet su neretko glavni sastojci brojnih jela. Hleb se služi uz skoro…
Strana 1 od 39