Dijabetes je bolest od koje u svetu pati više od 415 miliona ljudi. Prema procenama stručnjaka taj broj će se i dalje povećavati i 2040. godine može dostići čak cifru…
Da li osećate nadutost u stomaku i imate osećaj težine nakon jela? Možda vas često muči gorušica i osećate mučninu? Imate problema sa stolicom? Ako je vaš odgovor bio potvrdan…
Prema preporuci Svetske zdravstvene organizacije, trebalo bi da jedemo jednu do dve porcije ribe nedeljno. Razlog za to je što omega 3 masne kiseline koje riba sadrži provoljno utiču na…
Sastojci i tehnike U srcu molekularne miksologije je mnogo procesa i sastojaka koji zvuče kao da pripadaju naučnoj laboratoriji, a ne baru. Na primer, kalcijum laktat i natrijum alginat se…
U nastavku idemo kroz 5 dinamičnih molekularnih gastronomskih jela:  Prelivanje jela od piletine i povrća sa karijem od molekularne gastronomske pene Penasti kari - Sa agar agarom možete da napravite…
Šta je molekularna gastronomija? Molekularna gastronomija je grana nauke o hrani koja se fokusira na fizičke i hemijske procese koji nastaju prilikom kuvanja. Ovi procesi i interakcije se istražuju i…
Strana 1 od 55