Kinoa datira još iz perioda Inki koje su je smatrale „zlatom“ jer su verovale da je odgovorna za njihovu snagu. Ko ne bi želeo da iskoristi sve prednosti kinoe? Kinoa…
Nivo šećera u krvi se povećava onda kada vaše telo ne može proizvesti dovoljno insulina ili ga ne može efikasno obraditi. Kao rezultat toga, može osetiti vrtoglavicu i umor, a…
Ananas je gotovo najpopularnije tropsko voće na svetu. Zbog brojnih zdravstvenih prednosti preporučuje se osobama koje imaju problema sa respiratornim organima. Sadrži tri vrste ugljenih hidrata koji su neophodni za…
Doručak je najvažniji obrok dana. Bez njega, telo ne može pravilno da funkcioniše. Ukoliko provedete i do nekoliko sati bez doručka – stići će vas umor ili loše raspoloženje. Izbegavanje…
Različite metode kuvanja i pripreme omogućile su nam da uživamo u raznovrsnoj hrani. Pečenje, kuvanje na pari, dinstanje, utiču na nivo hranljivih sastojaka u većini namirnica. Neke od njih su…
Sočivo je deo kulinarske tradicije brojnih kultura. Veruje se da potiče iz jugoistočne Azije. Sadrži veoma malo kalorija, a veliki broj vlakana, aminokiselina i antioksidanasa. Postoji više sorti ali sve…