Jod reguliše zdravlje metabolizma, održava nivo energije, značajan je za zdravlje kože i kose, jača imunitet, odličan je saveznik u lečenju fibrocističkih bolesti, uklanja toksine i utiče na zdravlje zuba.…
1087
Mak se kultiviše širom sveta, a u različitim zemljama poznat je pod drugačijim nazivima. Razlikuju se plavi, beli i orijentalni. Plavi je glavni sastojak slatkiša i hleba na zapadu. Beli…
2888
Miso supa poboljšava zdravlje creva, ojačava kosti, pospešuje rast mišićne mase, utiče na kardiovaskularno zdravlje, eliminiše slobodne radikale, spušta nivo holesterola, jača imuni sistem i usporava proces starenja. Miso supa…
Zelenu salatu uzgajali su drevni Egipćani, Grci I Rimljani u verske I medicinske svrhe. Danas se zelena salata kultiviše u gotovo svim delovima sveta. Jednogodišnja je biljka koja se može…
1122
Kozji sir varira u ukusu i teksturi, od mekanog mladog, do tvrdog i slanog i razlikuje se u sadržaju hranljivih materija u zavisnosti od načina obrade. Ipak, svaki je bogat…
1120
Količina masti u ishrani predstavlja ozbiljno zdravstveno pitanje. Dok američki Institut za medicinu preporučuje da ograničite masnoće na 20 do 35 odsto dnevnog unosa kalorija, prosek govori da je konzumacija…
1985
Strana 11 od 57