Zdravstvene prednosti upotrebe vanile uključuju njenu sposobnost lečenja akni, poboljšanje rasta dlake, ubrzano zarastanje rana, smanjenje upala i sprečavanje razvoja hroničnih bolesti. Popularan je sastojak brojnih specijaliteta ali se koristi…
Sirak je rod brojnih biljnih vrsta iz porodice trava. Potiče iz tropskih i suptropskih regija širom sveta. Iako postoji više od 30 različitih vrsta, samo jedan se koristi u ishrani.…
Tritikale je nastao ukrštanjem pšenice i raži. Nastao je krajem 19. veka u Škotskoj i Nemačkoj. Namera je bila stvoriti viskokvalitetnu pšenicu tolerantnu na brojne bolesti. Ono što je naknadno…
Faro je vrsta pšenice, gusto zrnevlje bogato hranljivim sastojcima. Njegov ukus i tekstura podsećaju na ječam. Gotovo da ne sadrži masti, a odličan je izvor gvožđa i vlakana. Njegovi složeni…
1670
1. Heljda je najbolji izvor visoko kvalitetnih i lako svarljivih proteina zbog čega je odlična zamena za meso. 2. Visok nivo rutina u heljdi povoljno utiče na lečenje visokog krvnog…
Kinoa datira još iz perioda Inki koje su je smatrale „zlatom“ jer su verovale da je odgovorna za njihovu snagu. Ko ne bi želeo da iskoristi sve prednosti kinoe? Kinoa…
Strana 11 od 55