Različite metode kuvanja i pripreme omogućile su nam da uživamo u raznovrsnoj hrani. Pečenje, kuvanje na pari, dinstanje, utiču na nivo hranljivih sastojaka u većini namirnica. Neke od njih su…
Sočivo je deo kulinarske tradicije brojnih kultura. Veruje se da potiče iz jugoistočne Azije. Sadrži veoma malo kalorija, a veliki broj vlakana, aminokiselina i antioksidanasa. Postoji više sorti ali sve…
Zdrava večera je jednako važna koliko i bilo koji drugi obrok tokom dana. Pre svega, utiče na kvalitet sna i energiju koja je vašem telu neophodna za dnevno funkcionisanje. Nutrienti…
Pistaći pružaju toliko koristi koje utiču na skoro sve funkcije tela. Iako su zdravi i hranljivi, pistaći se posebno ističu zbog svojih nutritivnih vrednosti. Bogati su vlaknima, zdravim mastima, vitaminima,…
Ukoliko pratite smernice u pogledu kombinacija namirnica, možete podstaći varenje, proizvodnju energije i izbeći brojne hronične poremećaje. Sve namirnice imaju svoje karakteristike koje aktiviraju različite digestivne funkcije. Pogrešne kombinacije otežavaju…
Kada nastupi glad, najbolje je jesti one namirnice koje vas brzo zasite a ne sadrže mnogo masti ili šećera. Zvuči nemoguće? Ovo su naši predlozi: Kuvani krompir- Iako je demonizovan…
Strana 11 od 53