Kozji sir varira u ukusu i teksturi, od mekanog mladog, do tvrdog i slanog i razlikuje se u sadržaju hranljivih materija u zavisnosti od načina obrade. Ipak, svaki je bogat…
Količina masti u ishrani predstavlja ozbiljno zdravstveno pitanje. Dok američki Institut za medicinu preporučuje da ograničite masnoće na 20 do 35 odsto dnevnog unosa kalorija, prosek govori da je konzumacija…
Avokado – Dok većina voća prvenstveno sadrži ugljene hidrate, avokado je pun zdravih masti! Zapravo, masti čine 77 odsto što je veća količina u odnosu na brojne namirnice životinjskog porekla.…
Japanska jabuka – „plod bogova“ uzgajana je vekovima unazad u mnogim kulturama. Bogata je vitaminom A, C, E i B6 kao i dijetetskim vlaknima, manganom, bakrom, magnezijumom, kalijumom i fosforom.…
Aru prah je bele boje, bez ukusa a koristi se najčešće za zgušnjavanje čorbi, umaka i druge hrane. Potiče od biljke pod nazivom „arrowroot“ jer se nekada koristila za lečenje…
1402
Ovaj moćan začin potiče od sušenog ploda pimento biljke. Gaji se u Centralnoj Americi, Meksiku. Bobice se uzimaju kada su zrele nakon čega se suše na suncu. Ključan je sastojak…
Strana 8 od 53