- Sveže voće je uvek dobar izbor. - Žitarice jer su bogate vlaknima. - Kuvana jaja ili omleti sa povrćem. - Nisko-masni jogurt radi olakšanog varenja. Izbegavajte: - Pomfrit, kobasice…
1238
- Polovina obroka bi trebalo da bude na bazi voća ili povrća. - Vodite računa o unosu belančevina. - Koristite više začina i svežih biljaka kako biste smanjili količinu masti…
1341
Izvor gvožđa – koje je odgovorno za proizvodnju hemoglobina. Podstiče protok kiseonika omogućavajući organima da funkcionišu bez ometanja. Sprečava pojavu simptoma katarakte – zahvaljujući omega-3 masnim kiselinama I velikoj količini…
1298
Jagode – bogate vlaknima, a samo osam grama šećera nalazi se u osam srednjih jagoda. Breskve – jedna breskva srednje veličine sadrži samo oko 13 g šećera. Kupine – kao…
2064
Nutritivna vrednost aronije razlikuje se u odnosu na način uzgajanja I pripreme. Vitamini Vitamin C: 130 – 270 (μg/kg) Vitamin B1: 180 (μg/kg) Vitamin B2: 200 (μg/kg) Vitamin B6: 280…
2315
Sardine – zajedno sa vitaminom B12 usled čega jačaju imuni sistem, sadrže I značajne količine vitamina D. Dodajte ih u salate ili konzumirajte zajedno sa krekerima kao brzu zakusku! Sok…
1233
Strana 9 od 57