- Polovina obroka bi trebalo da bude na bazi voća ili povrća. - Vodite računa o unosu belančevina. - Koristite više začina i svežih biljaka kako biste smanjili količinu masti…
1303
Izvor gvožđa – koje je odgovorno za proizvodnju hemoglobina. Podstiče protok kiseonika omogućavajući organima da funkcionišu bez ometanja. Sprečava pojavu simptoma katarakte – zahvaljujući omega-3 masnim kiselinama I velikoj količini…
1269
Jagode – bogate vlaknima, a samo osam grama šećera nalazi se u osam srednjih jagoda. Breskve – jedna breskva srednje veličine sadrži samo oko 13 g šećera. Kupine – kao…
2034
Nutritivna vrednost aronije razlikuje se u odnosu na način uzgajanja I pripreme. Vitamini Vitamin C: 130 – 270 (μg/kg) Vitamin B1: 180 (μg/kg) Vitamin B2: 200 (μg/kg) Vitamin B6: 280…
2193
Sardine – zajedno sa vitaminom B12 usled čega jačaju imuni sistem, sadrže I značajne količine vitamina D. Dodajte ih u salate ili konzumirajte zajedno sa krekerima kao brzu zakusku! Sok…
1202
Esencijalno agar ulje imalo je široku primenu. Korišćeno je u različite svrhe, uključujući lečenje duha I tela. Smatrano je najsvetijim uljem tokom tradicionalnih rituala raznih religija. I danas se smatra…
1184
Strana 9 od 57