Faro je vrsta pšenice, gusto zrnevlje bogato hranljivim sastojcima. Njegov ukus i tekstura podsećaju na ječam. Gotovo da ne sadrži masti, a odličan je izvor gvožđa i vlakana. Njegovi složeni…
1. Heljda je najbolji izvor visoko kvalitetnih i lako svarljivih proteina zbog čega je odlična zamena za meso. 2. Visok nivo rutina u heljdi povoljno utiče na lečenje visokog krvnog…
Kinoa datira još iz perioda Inki koje su je smatrale „zlatom“ jer su verovale da je odgovorna za njihovu snagu. Ko ne bi želeo da iskoristi sve prednosti kinoe? Kinoa…
Nivo šećera u krvi se povećava onda kada vaše telo ne može proizvesti dovoljno insulina ili ga ne može efikasno obraditi. Kao rezultat toga, može osetiti vrtoglavicu i umor, a…
Ananas je gotovo najpopularnije tropsko voće na svetu. Zbog brojnih zdravstvenih prednosti preporučuje se osobama koje imaju problema sa respiratornim organima. Sadrži tri vrste ugljenih hidrata koji su neophodni za…
Doručak je najvažniji obrok dana. Bez njega, telo ne može pravilno da funkcioniše. Ukoliko provedete i do nekoliko sati bez doručka – stići će vas umor ili loše raspoloženje. Izbegavanje…
Strana 10 od 53