Jagode – bogate vlaknima, a samo osam grama šećera nalazi se u osam srednjih jagoda. Breskve – jedna breskva srednje veličine sadrži samo oko 13 g šećera. Kupine – kao…
Nutritivna vrednost aronije razlikuje se u odnosu na način uzgajanja I pripreme. Vitamini Vitamin C: 130 – 270 (μg/kg) Vitamin B1: 180 (μg/kg) Vitamin B2: 200 (μg/kg) Vitamin B6: 280…
Sardine – zajedno sa vitaminom B12 usled čega jačaju imuni sistem, sadrže I značajne količine vitamina D. Dodajte ih u salate ili konzumirajte zajedno sa krekerima kao brzu zakusku! Sok…
Esencijalno agar ulje imalo je široku primenu. Korišćeno je u različite svrhe, uključujući lečenje duha I tela. Smatrano je najsvetijim uljem tokom tradicionalnih rituala raznih religija. I danas se smatra…
Motar je polugrmovita biljka koja pripada porodici štitarki. Uspeva na priobalju u neposrednoj blizini mora gde obilno raste iz stena I u pesku. Prostire se po celom obalnom pojasu Evrope,…
Mnogi stručnjaci okarakterisali su određene namirnice poput mleka I oraha kao ključne izazivače ekcema. Ukoliko na koži uočite inflamaciju, morate tražiti alternativne izbore. Neki od faktora životne sredine takođe izazivaju…
Strana 6 od 53