Promene godišnjih doba često možemo pratiti i kroz promene mirisa u bašti. Začinsko bilje, poput bosiljka, nane, mirođije, ruzmarina, žalfije i slično, u svakoj kuhinji je kulinarski lajtmotiv. Začini i…
4358
Začini su oduvek bili istaknuti u mnogim kulturama kao veoma cenjeni. Od Egipćana do Grka, začini su se koristili u pripremi hrane, kao konzervansi ali i zbog svojih lekovitih svojstava.…
Ovo jelo smatra se čudnim čak i u nekoliko kineskih zemalja iz kojih i potiče. Prvo, živi šišmiš kuva se u mleku. Nakon toga se iseče na sitne parčiće, pomeša…
U Kini mnogi hasmu smatraju savršenim obrokom. Ovaj dezert u osnovi sadrži osušeno masno tkivo jajovoda žaba. Narastu od 10 do 15 puta u odnosu na svoju prirodnu veličinu nakon…
1052
Da li je određeno voće ili povrće bolje konzumirati sa korom ili bez nje, stvar je za debatu. Kore se često odrstranjuju kao vid navike ili u pokušaju da se…
Tradicionalna poslastica koja potiče sa Aljaske je i fermentisana glava lososa. Nakon odstranjivanja, glava se zakopa u zemlju u kojoj boravi nekoliko nedelja. Kao što i predpostavljate - za to…
1075
Strana 4 od 57