Folna kiselina je neophodna tokom trudnoće kao važan nutrijent. Svakom od nas je dnevno potrebno oko 400 mikrograma kako bi održali energiju, mišićnu snagu i koncentraciju. Ovo su neki od…
Kokice – Četiri šolje kokica sadrže oko tri grama hranljivog materijala. Bogate su vlaknima i proteinima zbog čega brzo izazivaju osećaj sitosti. Jabuke, pomorandže i kruške – Bogate šećerima i…
Žvakaćoj gumi je potrebno sedam godina kako bi se digestirala. Netačno! Digestira se na isti način kao i sve druge namirnice: enzimi će je rastvoriti, a ostatak će biti eliminisan.…
Mlečna kiselina proizvedena tokom fermentacije podstiče rast zdrave flore u crevima. Pomaže pri uklanjanju toksina iz tela. Bakterije koje se formiraju tokom procesa fermentacije zapravo “jedu” šećer zbog čega umanjuju…
Leblebije su omiljena hrana vegana jer sadrže mnogo proteina, vlakana i složenih ugljenih hidrata. Voda u kojoj su kuvane leblebije zadržava proteine i skrob što je čini odličnim stabilizatorom. Svako…
Kora jabuke sadrži oko 72 odsto vitamina E i vitamina K u odnosu na celokupan plod. Takođe sadrži i polovinu ukupne količine gvožđa i sve folne kiseline. Jabuke proizvode prirodan…
Strana 4 od 53