Kokosov šećer, poznat i kao šećer od kokosove palme, prirodni je zaslađivač koji se dobija iz soka kokosovih palmi. Poslednjih godina postaje sve popularniji kao zdravija alternativa tradicionalnom šećeru. Saznajte…
Kako da skuvamo ukusno jelo i da uživamo u njemu bez osećaja nadutosti i težine? Večiti problem, jer kako bez maslaca, brašna, soli...? Potražili smo neke savete u knjigama. U…
Dijabetes je bolest od koje u svetu pati više od 415 miliona ljudi. Prema procenama stručnjaka taj broj će se i dalje povećavati i 2040. godine može dostići čak cifru…
1251
Da li osećate nadutost u stomaku i imate osećaj težine nakon jela? Možda vas često muči gorušica i osećate mučninu? Imate problema sa stolicom? Ako je vaš odgovor bio potvrdan…
Prema preporuci Svetske zdravstvene organizacije, trebalo bi da jedemo jednu do dve porcije ribe nedeljno. Razlog za to je što omega 3 masne kiseline koje riba sadrži provoljno utiču na…
Sastojci i tehnike U srcu molekularne miksologije je mnogo procesa i sastojaka koji zvuče kao da pripadaju naučnoj laboratoriji, a ne baru. Na primer, kalcijum laktat i natrijum alginat se…
Strana 2 od 57