Sastojci i tehnike U srcu molekularne miksologije je mnogo procesa i sastojaka koji zvuče kao da pripadaju naučnoj laboratoriji, a ne baru. Na primer, kalcijum laktat i natrijum alginat se…
U nastavku idemo kroz 5 dinamičnih molekularnih gastronomskih jela:  Prelivanje jela od piletine i povrća sa karijem od molekularne gastronomske pene Penasti kari - Sa agar agarom možete da napravite…
Šta je molekularna gastronomija? Molekularna gastronomija je grana nauke o hrani koja se fokusira na fizičke i hemijske procese koji nastaju prilikom kuvanja. Ovi procesi i interakcije se istražuju i…
Svakodnevno pripremanje obroka za celu porodicu nekada ume da bude veoma zahtevno, s obzirom na to da je potrebno prilagoditi hranu različitim ukusima. Situacije se dodatno komplikuje kada vaša deca…
1653
Period u odrastanju dece od prelaska na čvrstu ishranu pa do polaska u školu, predstavlja posebno izazovno vreme za roditelje, te se javljaju dileme oko pripreme hrane, namirnica koje treba…
Cvekla, nar, suvo grožđe, pasulj i kelj – da li ste znali da postoji čitava lista namirnica koje mogu poboljšati vašu krvnu sliku? Stalno govorimo o tome koliko je važno…
3138
Strana 3 od 57