• Namirnice koje ne bi trebalo konzumirati ukoliko želite da smršate

    Namirnice koje ne bi trebalo konzumirati ukoliko želite da smršate

    Zamrznuta jela mogu izgledati kao savršeno rešenje ukoliko nemate dovoljno vremena za pripremu obroka. Međutim, većina sadrži veliku količinu natrijuma i veliki broj sintetičkih aditiva. Smrznuti obroci često nemaju dovoljnu količinu vlakana, pa ćete ubrzo nakon obroka ponovo osetiti glad.

    Uprkos maloj količini kalorija, soja sos ima visok nivo natrijuma koji može izazvati osećaj naduvenosti i povećati rizik od hipertenzije.

    Gazirana pića koja ne sadrže kalorije su uvek pogrešan izbor.

    Alkohol jednostavno "ne podržava" gubitak telesne težine. Sadrži prazne kalorije i pruža neke hranljive materije, a veća je šansa da će izazvati potrebu za prejedanjem - što potvrđuje novije britansko istraživanje. Kada je alkohol prisutan u telu ono ga registruje kao otrov koji vaš organizam želi da oslobodi, pa postaje prioritet detoksikacije jetre.

    Beli hleb sadrži mnogo aditiva i povećava nivo šećera u krvi.

    Voćni sokovi su većinom obrađeni i puni šećera. Mogu sadržati veću količinu šećera i kalorija od gaziranih pića. Umesto voćnih sokova, opredelite se za sveže voće.

     1984
  • La Piazza

    La Piazza

    Smeštena u samom centru Psakudije, svega nekoliko metara od gradske plaže, taverna odnosno restoran "La Piazza" će Vas sasvim sigurno prijatno iznenaditi. Zašto? Pre svega zbog ljubaznog osoblja a onda i kuvara koji je istovremeno i vlasnik koji voli da obrati pažnju na svaki detalj.

    Ambijent je pun zelenila a nije retko da se na stolovima nađu i saksije sa začinskim biljem pa ukoliko smatrate da vašem jelu treba da dodate malo bosiljka, žalfije ili ruzmarina možete to slobodno uraditi.

    Porcije koje služe su dosta obilne i voljni su da Vam spreme i po pola porcije što nije loše jer ima taverni koje gostima ne izlaze u sustret na ovaj način. Meni je veoma bogat a spremljena hrana na visokom nivou. Uostalom pogledajte slike iz priloga...

     5028
  • Hrana za jače nokte i kosu

    Hrana za jače nokte i kosu

    Uravnotežena ishrana bez brze hrane i masnih jela je od velikog značaja za zdravlje vašeg tela spolja i iznutra. Namirnice koje unosite moraju biti bogate vitaminima A, B, C, omega 3 masnim kiselinama, cinkom, biotinom i antioksidansima. Ukoliko želite da ojačate svoje nokte i kosu, uvrstite sledeće namirnice u svakodnevnu ishranu:

    Spanać, kelj, kupus su odlični izvori vitamina A, B, C koji regenerišu kožu i nokte. Navedene namirnice bogate su gvožđem, cinkom i proteinima.

    Pasulj je od suštinskog značaja jer ubrzava rast noktiju i kose.

    Šargarepa je savršena za regeneraciju i negu.

    Luk je bogat vitaminima i mineralima koji su glavni saveznici za jačanje kose i noktiju.

     1458
  • Prirodna rešenja za kamen u bubregu

    Prirodna rešenja za kamen u bubregu

    Mnogi zdravstveni stručnjaci ističu da je kamenje u bubrezima rezultat loše ishrane: visokomasna hrana, nedostatak kalcijuma, velike količine proteina životinjskog porekla i rafiniranog šećera, kao i previše alkohola. Pokušajte sa ishranom na biljnoj bazi, kako biste smanjili nivo proteina i skroba. Pijte puno vode kako biste isčistili organizam. Izbegavajte kofeinske proizvode jer direktno utiču na funkcionisanje bubrega. Konzumirajte što više voća i povrća da biste povećali unos vlakana i smanjili unos neželjenih toksina. Izbegavajte začinjenu hranu I smanjite unos soli. Lubenica je idealna kod problema sa kamenom u bubregu, kao i hajdučka trava I kopriva.

     1396
  • Sastojci i tehnike u molekularnoj miksologiji

    Sastojci i tehnike u molekularnoj miksologiji

    Sastojci i tehnike

    U srcu molekularne miksologije je mnogo procesa i sastojaka koji zvuče kao da pripadaju naučnoj laboratoriji, a ne baru. Na primer, kalcijum laktat i natrijum alginat se koriste za pravljenje jestivih koktel sfera kroz procese koji se naziva sferifikacija. Molekularne mohito sfere su jedan popularan primer, i u suštini su štreberski pogled na žele.

    Drugi uobičajeni proces je emulzifikacija, koja koristi emulgator za vezivanje dve tečnosti koje se obično ne mešaju, kao što su masti. Kokteli takođe mogu da sadrže suspenziju, u kojoj sastojak poput ksantamske gume zgušnjava tečnost tako da se suspenduje u drugoj tečnosti. Kanisteri sa azotnim oksidom su takođe bili prilično popularni i korišćeni za stvaranje pene sa ukusnim ukusom na vrhu koktela.

    In a more straightforward approach, liquid nitrogen or dry ice creates ice-cold drinks that smoke. Great care needs to be taken with these techniques because ingredients at such extreme colds can burn a drinker's throat and internal organs, and no one should consume dry ice.

    U jednostavnijem pristupu, tečni azot ili suvi led stvaraju ledeno hladna pića koja se puše. Sa ovim tehnikama treba biti veoma oprezan jer sastojci kod tako ekstremnio niskih temperatura mogu da opeku grlo i unutrašnje organe osobe koja pije, i niko ne bi trebalo da konzumira suvi led.

    Među sastojcima koji se primenjuju u molekularnoj miksologiji su kalcijum hlorid, guma bagrema, ksantam guma, sojin lecitin, želatin i druga sredstva za želiranje kao što je agar-agar. Neki od njih su donekle uobičajeni sastojci koji se koriste za prilagođavanje standardnih recepata za specijalizovane dijete, uključujući pečene proizvode bez glutena i veganska jela.

     480
Predivna sočna piletina sa krckavim susamom. Prste da poližete!
6161
Ukusna pogača u obliku predivnog suncokreta doneće "sunce" za vašu trpezu. Uživajte!
15759
Za sve ljubitelje ljute hrane evo fanstastičnog recepta za zimnicu.
17628
Tople, krckave ali ipak mekane  i preukusne kiflice sa pavlakom.
11178
Predivna pogača sa kiselom pavlakom, jogurtom i mlekom. Obavezno je isprobajte!
18998
Za ovu tortu iskorišćen je recept za "Grčku sladoled tortu". Uživajte u samoj pripremi i ukusu.
3866