Organizacija veselja

Pročitano: 4838 puta
Kategorija: Saveti
Ocena teksta:
(3 glasova)


Organizovati slavlje sa današnjim načinom života je prava umetnost. Bez razike da li se radi o dečijem rođendanu, večeri za prijatelje, žurci za useljenje...treba biti dosta organizovan, kreativan i strpljiv.
Evo jedne ideje koja će vam dosta pomoći oko same organizacije. Obavezno napravite listu onoga šta je potrebno da se uradi. Napravite je tako da počinje od onog što je potrebno prvo uraditi. Broj jedan na vašem spisku će biti lista gostiju, jer će od nje zavisiti da li ćete dečiji rođendan slaviti kod kuće, u manjem ili u većem lokalu. Broj dva će biti odrediti odgovarajuće termine i datume kako biste unapred bili spremni za pregovore sa vlasnicima lokala -primer 17-19h 21.10 ili  2 sata u periodu od 16h-21h, 20, 21 ili 22.10. Broj pet će biti “rezervisati lokal”.
Kako bi znali da broj pet ima daleko veći prioritet od  kupovine plastičnih čaša koje će biti na primer na mestu broj 23, obavezno obojite broj tri u neku drečavu boju. Tako će svaki put kada uzmete spisak u ruke da proverite dokle ste stigli, one stavke bez kojih proslava neće funkcionisati će vam upadati u oči i nema šanse da ih iz nekog  razloga propustite. Pored svake bitne stavke stavite rok do kada morate da je završite.
Naravno sa planiranjem počnite na vreme. Imajte u obzir da ukoliko želite da slavite van kuće 3 nedelje ranije nije veoma rano za rezervisanje lokala već naprotiv može biti i prekasno …
Takođe delegirajte zadatke okolini. Naparavite spisak za kupovinu i pošaljite bake i deke, neka dete sa tatom bira tortu na internetu ... videćete svi će biti srećni i zadovoljni a vi manje optrećeni! Znači papir i olovku u ruke i počnite sa pripremama na vreme kako vas ne bi bolela glava par dana pre slavlja!

Primer kako bi trebao da izgleda spisak:

1.Napravi spisak gostiju
2.Odredi termin
3.Raspitaj se za preporuku za lokal
4.Lično proveri svako lokal i uslove koje nudi
5.Rezerviši lokal-01.10.
6.Proveri da li imaš brojeve telefona svih gostiju
7.…
8.…
9.…

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava