Jabuke su bogate polifenolima u kojima su snažni antioksidansi koji podstiču imunitet i neutrališu štetne slobodne radikale koji uzrokuju oštećenja ćelija i igraju ključnu ulogu u razvoju degenerativnih oboljenja kao što su artritis i srčana oboljenja.
Bleda površina sveže isečene jabuke postaje braon kada je izložena vazduhu. Ovaj proces nastaje kada određeni enzim reaguje sa kiseonikom i fenolnim jedinjenjima u jabuci. Gubi se nivo vitamina C, ali i kvercetina... Ukoliko želite da sprečite da vam isečene jabuke potamne, jednostavno ih stavite u frižider. Ovo će znatno usporiti hemijske reakcije, pa tako i proces oksidacije. Takođe, možete upakovati jabuku u foliju ili teglu kako biste sprečili da dođe u kontakt sa vazduhom. Još jedno rešenje je da isečenu jabuku stavite u vodu.
Japanska kompanija koja se bavi proizvodnjom čokolada, predstavila je svoj novi proizvod: listiće topljene čokolade. Inspirisani listićima topljenog sira, tim okupljen oko „Bourbon" kompanije je izjavio su da su čokoladni listići samo jedna od ideja. Predlažu da ih stavite u palačinke, krekere, kolače ili ih umotate u jagode. Za sada čokoladne listiće možete kupiti jedino putem interneta, a minimalna porudžbina je pet pakovanja. Cena ove slatke porudžbine je 3.240 jena, odnosno oko 27 dolara.
Svako domaćinstvo poseduje bar jednu ili dve vrste začina kojima je istekao rok trajanja. Naime, začine bi trebalo zameniti svakih šest do 12 meseci. Mleveni začini su kraćeg veka, dok recimo biber u zrnu ili štapići cimeta mogu trajati malo duže.
Šećer i so mogu trajati svega nekoliko meseci, nakon čega je njihova snaga oslabljena i hrana može imati slabije začinjen ukus. Savetuje se da začine držite čvrsto zatvorenim i udaljenim od izvora toplote, vlage i izloženosti suncu. Ne preporučuje se da ih držite uznad šporeta, mašine za pranje sudova, sudopere ili blizu prozora.
Izbegavajte hemijski obrađenu hranu – Skoro svako zdravstveno stanje može biti pogoršano usled loše ili nepravilne ishrane. Izraz “ti si ono što jedeš” je vrlo istinit. Fokusirajte se na sveže, organske plodove umesto obrađene hrane pune štetnih sastojaka.
Kokosovo ulje – Nanesite ga na područja gde se najviše znojite – ispod ruku ili na stopalima.
Crni čaj – Sadrži taninsku kiselinu koja je poznata po svojim antiperspirantnim osobinama zbog čega lako reguliše prekomerno znojenje. Kontroliše tok znoja na spoljašnji sloj kože.
Holin je hranljiva materija rastvorljiva u vodi, rođak vitamina B, uključujući i folnu kiselinu i riboflavin jer pomaže u izgradnji ćelijske membrane i transportuje hranljive materije unutar i van ćelija. Igra značajnu sporednu ulogu u vašem telu. Pomaže u razvoju mozga, rastu mišića i njihovoj pokretljivosti, utiče na rad nervnog sistema i metabolizma. Odgovoran je za detoksikaciju našeg tela. Pomaže funkcionisanje brojnih ćelija, kao i u njihovoj "komunikaciji" na više načina. Telo stvara male količine holina u jetri, ali ostatak prikupljamo iz hrane. Prosečan unos je 550 mg za muškarce i 425 mg za žene. Ključni izvori holina su žumanca, škampi, školjke, govedina, kikiriki, kelj, kupus, karfiol... Nedostatak holina može uticati na probleme sa jetrom usled gomilanja masti što dovodi do upala i oštećenja njenih ćelija.