• Morska so – idealan saveznik protiv infekcija uha

    Morska so – idealan saveznik protiv infekcija uha

    Ukoliko imate problema sa infekcijom uha, možete koristiti zagrejanu morsku so kao prirodan lek. Dodajte dve šolje soli u zagrejani tiganj I mešajte na vatri oko pet minuta. Imajte u vidu da tiganj mora biti potpuno suv. Zagrejanu so ubacite u pamučnu čarapu I prislonite na obolelo mesto. Utrljavajte I u predelu vilice sve dok bol ne nestane. Kada su deca u pitanju, vodite računa zbog osetljivosti njihove kože .

     1509
  • Giada de Laurentiis

    Giada de Laurentiis

    Giada Pamela de Laurentiis je atraktivna i popularna američka kuvarica, spisateljica i TV zvezda poreklom iz Italije. Rođena je 22. avgusta 1970. godine u Rimu i nakon razvoda roditelja seli se u Kaliforniju gde 1996. završava studije socijalne antropologije. No, ubrzo shvata da je ipak kulinarstvo njena najveća ljubav te se u Parizu specijalizuje za pravljenje dezerta i peciva. Kako i sama kaže, pravi je „čokoholičar“.


    Njen uspon počinje kada se vraća nazad u Los Anđeles gde započinje rad u čuvenom restoranu Spago na Beverli Hilsu, a u tom periodu otvara i svoju ketering kompaniju „GDL Foods“. Zbog kombinacije kulinarskih sposobnosti i šarma, 2002. godine potpisuje ugovor sa Food Networkom i započinje karijeru na malom ekranu. Njena emisija Everyday Italian, u kojoj predstavlja brze i zdrave italijanske specijalitete, postigla je veliku popularnost i osvojila niz nagrada, od kojih je najznačajnija Emi nagrada za najbolju kulinarsku emisiju. Usledile su i emisije Giada’s Weekend Getaways, Giada in Paradise: Capri and Santorini i Giada at Home, koje su takođe ostvarile veliki uspeh.


    Pored TV angažmana, Giada je napisala i nekoliko knjiga, među kojima su najuspešnije Everyday Italian: 125 Simple and Delicious Recipes, Giada's Family Dinners, Everyday Pasta i Giada at Home: Family Recipes from Italy and California, a 2014. godine otvara i svoj prvi restoran GIADA u Las Vegasu. Na meniju su tipični italijanski specijaliteti – špageti sa sosom od limuna, bolonjeze, piletina sa raznim začinima... a dostupni su i veganski specijaliteti, kao i oni bez glutena.


    Pored svega ovoga, vlasnica je i linije proizvoda raznog kuhinjskog pribora, tiganja, soseva i pasti, a svoje slobodno vreme provodi radeći za humanitarnu organizaciju Oxfam America.

     1637
  • Crno vino reguliše telesnu težinu?

    Crno vino reguliše telesnu težinu?

    Naučnici sa Univerziteta Harvard I Vašington otkrili su da dve čaše crnog vina dnevno mogu pomoći u smanjenju rizika od gojaznosti za oko 70 odsto. Preporučuje se jedna čaša vina pred spavanje jer njegove kalorije pomažu u održavanju osećaja sitosti. Druga studija sa Univerziteta u Danskoj testirala je oko 20.000 ljudi I svaki od ispitanih stekao je značajnu telesnu težinu izbegavajući konzumiranje vina.

     843
  • Pez bombone - nastale kao zamena za upaljač

    Pez bombone - nastale kao zamena za upaljač

    Pez bombonice su vrlo dragi slatkiš mnogih klinaca i nema ko nije jedva čekao da ga mama pošalje u radnju po nešto pa da usput kupi i kutijicu zabavnog peza. No, poenta ovih bombona nije u njihovom ukusu već upravo u pakovanju u kojem se čuvaju. Ako malo bolje pogledate, ova kutijica sa motivima likova iz raznih crtaća, neodoljivo podseća na upaljač.

    Kada pitate bivšeg pušača šta je ono šta mu najviše nedostaje kada ostavlja cigarete, čest odgovor je to što nema šta da drži i čačka u rukama. Upravo zbog toga se Austrijanac Eduard Has 1927. godine dosetio kako da pomogne u procesu odvikavanja, te izmislio ove bombonice koje ujedno osvežavaju dah ali i služe kao skretanje pažnje kada nastane kriza i pušač poželi da dohvati prvu cigaru i upaljač na koji naleti.

    Ovaj proizvod je dobio ime po nemačkom nazivu za pepermint ("pfefferminz"), tako što je proizvođač uzeo prvo slovo P od ove reči , srednje E i poslednje Z. Pez bombone su vrlo brzo postigle uspeh i već 1935. godine je u Čehoslovačkoj otvorena prva fabrika za masovnu proizvodnju.

     2280
  • Energetske i hranljive vrednosti: bosiljak

    Energetske i hranljive vrednosti: bosiljak

    Bosiljak je poreklom iz Indije, a pripada porodici usnatica. U zapadnu Evropu su ga doneli moreplovci i trgovci. Poznato je da se uzgajao u antičkoj Grčkoj i srednjevekovnoj Vizantiji. Danas se najviše uzgaja u Holandiji. Reč bosiljak dolazi od grčke reči bazilikon što znači kraljevski. Savremena ispitivanja potvrđuju da bosiljak blagotvorno deluje na ljudsku psihu jer ima umirujuće dejstvo pa se preporučuje kao prirodni lek protiv stresa i napetosti. Smanjuje rizik od plućnih oboljenja. Jača desni. Koristi se protiv kašlja, bubrežnih bolesti, glavobolje i depresije, a u vidu čaja za ublažavanje menstrualnih tegoba.

    Energetska i hranljiva vrednost (na 100 g):

    Energetska vrednost: 23 kcal

    Ugljeni hidrati: 2,65 g

    Proteini: 3,15 g

    Masti: 0,64 g

    Holesterol: 0 mg

    Dijetalna vlakna: 1,60 g

    Niacin: 0,902 mg

    Vitamin A: 5275 IU

    Vitamin C: 18 mg

    Vitamin K: 414 µg

    Natrijum: 4 mg

    Kalijum: 295 mg

    Kalcijum: 177 mg

    Gvožđe: 3,17 mg

    Magnezijum: 64 mg

    Cink: 0,81 mg

    Beta karoten: 3142 µg

     868
Tart je ustvari vrsta pite. Kombinacije mlevenog mesa, brokolija i karfiola je pun pogodak!
3881
Preukusne aromatične šnicle! Zamirisaće vam dom kao da ste u Toskani!
6761
Uskusno koktel pecivo-pužići sa sirom.
9543
Slatka smuljanica je izuzetno lak i preukusan desert, a obično i prvi koji mlade kuvarice nauče da same spremaju! Uživajte!
2437
Aromatično pecivo koje možite spremati u hladnim zimskim danima jer će vas nejgov miris i ukus sigurno zagrejati! Služiti uz zimski čaj i uživati....:)))
4288
Preukusna čorbica koja se lako priprema a uz to je veoma zdrava.
5252