• Letnje piće za blistavu kožu

    Letnje piće za blistavu kožu

    Ako vam voda nije dovoljna i želite da se u vrelim letnjim danima počastite nečim ukusnim, ali veoma hidrirajućim, probajte ovaj napitak odličnog ukusa, koji ima svojstva koja čine vašu kožu sjajnijom i lepšom.

    On se sastoji od:

    • Zelenog čaja koji umiruje upalne procese i pomaže u prevenciji srčanih oboljenja
    • Đumbira koji takođe umiruje upaljenu kožu, kao i stomačne probleme
    • Limunovog soka čiji sastav pomaže u proizvodnji kolagena koji održava zdravlje kože
    • Nane koja snižava telesnu temperaturu i time smanjuje crvenilo, a osim toga pozitivno utiče i na akne i ekceme izazvane stresom.

    Da biste dobili 4 šolje ovog napitka potrebno vam je 4 šolje vode, 4 vrećice zelenog čaja, 1/2 šolje lišća nane, 1/3 šolje svežeg rendanog đumbira i ista količina limunovog soka.
    Stavite dve šolje vode da proključaju, dodajte kesice čaja, nanu i đumbir i ostavite da stoji pola sata. Procedite, dodajte ostatak vode i limunov sok. Ohladite, ukrasite korom od limuna i služite sa dosta leda.

     4809
  • Crno vino reguliše telesnu težinu?

    Crno vino reguliše telesnu težinu?

    Naučnici sa Univerziteta Harvard I Vašington otkrili su da dve čaše crnog vina dnevno mogu pomoći u smanjenju rizika od gojaznosti za oko 70 odsto. Preporučuje se jedna čaša vina pred spavanje jer njegove kalorije pomažu u održavanju osećaja sitosti. Druga studija sa Univerziteta u Danskoj testirala je oko 20.000 ljudi I svaki od ispitanih stekao je značajnu telesnu težinu izbegavajući konzumiranje vina.

     1215
  • Odakle potiče milkšejk?

    Odakle potiče milkšejk?

    Milkšejk je danas jedna od omiljenih poslastica mladih, međutim, originalni recept sigurno ne biste ponudili svom detetu. Reč milkšejk prvi put se javlja u britanskim novinama 1885. godine. Originalni recept sadržao je jaja i viski. Milkšejk kakvog danas poznajemo javio se nešto kasnije- oko 1900. godine. Dodat je jedan sastojak koji je zauvek promenio recept, a reč je o sladoledu.

     682
  • 5 razloga zašto jesti ananas

    5 razloga zašto jesti ananas

    Ananas je gotovo najpopularnije tropsko voće na svetu. Zbog brojnih zdravstvenih prednosti preporučuje se osobama koje imaju problema sa respiratornim organima.

    Sadrži tri vrste ugljenih hidrata koji su neophodni za brojne hemijske reakcije u telu. Jedna šolja ananasa sadrži oko 21,7 grama ugljenih hidrata.

    Pošto poseduje bromelain – ključne branioce protiv bilo kog virusa – ujedno jača imunitet i štiti od inflamatornih bolesti.

    Ukoliko redovno konzumirate ananas rešićete se nadimanja i drugih gastrointestinalnih problema.

    Jača kosti zahvaljujući prisustvu mangana zbog čega može biti i savršena zamena za meso ili mleko.

    Svakodnevno konzumiranje ananasa može usporiti makularnu degeneraciju.

     885
  • Jamie Oliver

    Jamie Oliver

    Džejmi Oliver (rođen 27. maja 1975 ), poznatiji kao Goli kuvar, je engleski kuvar, ugostitelj i medijska ličnost, poznat po svom pozitivnom i harizmatičnom nastupu, svojoj hrani i televizijskim emisijama, kuvarima, nedavno je poznat i po  kampanji protiv korišćenja prerađene hrane u nacionalnim školama u Engleskoj i Americi. Džejmi je izdao mnoštvo knjiga i snimio dosta emisija pa je zato izuzetno teško odabrati samo par njegovih recepata, ali ostatak uvek možete pronaći na njegovom zvaničnom sajtu www.jamieoliver.com

     

    Pileće grudi u alu vreći … sa pečurkama, puterom, belim vinom i timijanom

    Sastojci za dve porcije:

    2x200 grama pilećih grudi

    1 šaka sušenih vrganja

    255 grama mešanih pečuraka, nasečenih

    1 velika čaša belog vina

    3 pune kašike putera

    1 šaka svežeg timijana

    2 čena belog luka, očišćenog i naseckanog

    Priprema:

    Pošto je u pitanju obrok za dvoje, treba vam velika vreća u koju će stati svi sastojci. Uzmite široku foliju i napravite vreću tako što ćete staviti dva sloja jedan preko drugog (dužine otprilike kao dve kutije za cipele) i onda saviti ivice sa tri strane pravougaonika. Četvrtu stranu ostavite otvorenu.
    Zagrejte rerenu na 220 stepeni. U činiji pomešajte sve sastojke sa piletinom osim vina. Smestite ih u vreću, zalijte vinom i pazite da ne probušite foliju. Onda previjte i zatvorite i četvrtu stranu i proverite da li je vreća dobro zatvorena sa svih strana. Nežno je položite u plitku posudu za pečenje.Pecite oko 25 minuta.
    Izvadite iz rerne, stavite vreću na veliki tanjir, iznesite na sto i otovorite foliju.

     

    Čokoladni biskviti sa mekim čokoladnim punjenjem

    Sastojci:

    140 grama putera

    140 grama šećera

    2 žumanca

    255 grama brašna

    prašak za peciva

    30 grama kakao praha

    oko 30 kocki čokolade (ne bitno da li je mlečna, za kuvanje, crna ili bela)

     

    Priprema:

    Na pleh stavite papir za pečenje. Rernu zagrejte na 190 stepeni. Mešajte puter i šećer dok ne postanu  penasti. Umutite žumanca, a onda dodajte vrašno i kakoi u prahu da doijete testo. Izmesite ga, pa stavite u frižider.  Na blago pobrašnjenoj površini tanko razvaljajte otprilike jednu trećinu testa i manjim kaupom izvadite 30 komada.  Posložite ih na papir za pečenje i na sredini svakog kruga stavite kocku čokolade.  Zatim razvijte i ostatak testa (dodajte rezance koji su vam ostali od prve ture) i većim kalupom izvadite još 30 komada.  Pokrijte komadiće čokolade, nežno pritiskajući ivice da ih spojite, tako da čokolada ne iscuri. Pecite u zagrejanoj rerni oko 10 minuta. Možete ih poslužiti tople ili hladne.

     32846
Pita od spanaća sa sirom i šunkom. Neko ne voli opori ukus spanaća, pogotovo deca ali na ovaj način uskusi se tako izmešaju da će se svima dopasti.
8844
Tortilje, ali ovaj put Francuske! Interesantna kombinacijai način pripreme, zaista vredi da se proba!
4176
Fantastičan spoji slatkog i kiselog ukusa. Čokolada koja će vas zasladiti i višnja koja će vas osvežiti i svojom aromom dati dodatni šmek.
31824
Pečurke u paradajz sosu sa suvim mesom možete služiti uz bareni krompir ili pirinač. Uživajte!
15168
Ako ne možete na Karibe, dovedite ih u vaš dom. Predivne plaže, beli pesak, miris kokosa...
5904
Sočni mladi krompirići zapečeni sa šampinjonima, šargarepicom i piletinom. Predivan spoj aroma, možete služiti uz ohlađeno vino.
20500