• Silikonska posuda za pravaljenje kokica

    Silikonska posuda za pravaljenje kokica

    Zdrav obrok za samo tri minuta! Jednostavno – napunite silikonsku posudu, zatvorite poklopac i odložite u mikrotalasnu pećnicu. Ulje vam nije potrebno, a posuda je dizajnirana sa ciljem da kokice ne pregore tokom pripreme. Cene variraju u zavisnosti od proizvođača, a raspon je od 15 do 25 dolara.

     655
  • Kako se rešiti glavobolje?

    Kako se rešiti glavobolje?

    Banane su veliki izvor magnezijuma koji utiče na opuštanje krvnih sudova i smanjuje glavobolju. Takođe, ukoliko ste se probudili mamurni i sa jakim bolovima u glavi, preporučuje se da pojedete bananu - kalijum će nadoknaditi sve izgubljene elektrolite u vašem organizmu usled dehidracije.

    Ukoliko sezonske alergije ili grip utiču na pojavu učestalih glavobolja, konzumirajte začinjenu hranu koja će otvoriti vaše disajne puteve. Čili u prahu je bogat vitaminom E, koji takođe utiče na opuštanje krvnih sudova.

    Većina ljudi izbegava pripremu krompira zajedno sa njegovom korom koja je najveći izvor kalijuma. Dakle, konzumirajte mlad krompir pečen zajedno sa njegovom ljuskom radi uspešne borbe protiv jakih migrena.

    Uvedite šaku badema u redovnu ishranu između bilo koja tri glavna obroka. Ova zdrava užina bogata je amino kiselinama koje pomažu oslobađanju serotonina, a magnezijum će opustiti vaše mišiće kao i krvne sudove.

    Šampinjoni su bogati vitaminom B2, kao i brokoli i spanać. Vitamin B2 je ujedno važan i za proizvodnju crvenih krvnih zrnaca, takođe poboljšava apsorpciju ugljenih hidrata, masti i proteina čije regulisanje je važno za prevenciju migrene.

    Redovno konzumiranje vode u razumnim količinama tokom dana je jedan od osnovnih elemenata kojim možete sprečiti pojavu glavobolje. Spoj krastavca, jabuke i spanaća je takođe idealan izvor neophodne količine vode i hranljivih materija. U namirnice bogate vodom spadaju i: paradajz, celer, lubenica i bobičasto voće.

     1524
  • Peršun - biljka koja umiruje

    Peršun - biljka koja umiruje

    Peršun se od davnina koristi kao začinska biljka ali je malo poznato i to da se ubraja u lekovito bilje.

    Peršun je dvogodišnja biljka prijatnog mirisa čiji je koren tanak, beo i repast. Listovi su sitni, zeleni i raznih oblika.

    Nema visoku kaloričnu vrednost, ali je zato izuzetno bogat mineralima i vitaminima, što ga i svrstava u red visokokvalitetnih i lekovitih namirnica.

    Pošto nije zahtevna biljka, može da se gaji i u zimskim uslovima na zatvorenoj terasi, pa čak i u sobi.

    Pogodan je za otklanjanje lošeg zadaha iz usta, a naročito se preporučuje grickanje listova kako bi se uklonio miris belog i crnog luka.

    Uspešan je lek kod tegoba sa varenjem jer otklanja nadutost i gasove u stomaku

    Preporučuje se ženama prilikom neredovnih menstruacija i predmenstrualnog sindroma.

    Pomaže prilikom kašlja, astme, pada imuniteta, gripa i povišene temperature.

    List peršuna uvek je bio poznat po svojim izbeljujućim i regenerativnim svojstvima. On odličnootklanja crvenilo kože, iritaciju i otok, izbeljuje kožu, osvežava i tonizira.

     857
  • Ovas

    Ovas

    Ovas ili zob se koristi u ishrani ljudi i stoke. Još uvek nije određeno njegovo tačno poreklo ali ono što se o njemu zna je daje veoma hranljiv. Sadrži skoro sve potrebne vitamine i minerale i posebno se preporučuje za one koji boluju od srca, dijabetisa, imaju viskoi holesterol, problem sa bubrezima, anemijom...
     20521
  • Pomelo

    Pomelo


    Pomelo  potiče iz jugoistočne Azije, a danas ga  ima u Japanu, Indiji, Maleziji i na Tajlandu. Izgleda isto kao grejpfrut samo je duplo veći. Ukus i konzistencija podsećaju na grejpfrut samo što nije  gorak. Isto kao i kod svih citrusa kora se može koristiti u kuvanju, za pripremu marmelade ili da se kandira.

     13250
Bečki specijalitet, samo za obožavaoce čokolade!
17780
Očaravjući krem. Lako se priprema, izgleda veoma zanimljivo i veoma je ukusan.
11123
Način da probudite sva čula.  Toplo, hrskavo, kremasto, hladno, aromatično…
9363
Interestantna, lagana i osvežavajuća torta za sve ukuse.
17181
Poznat još kao italijanski slatki hleb. Služi se na božićno jutro. Miris i ukus koji se pamti do sledećeg Božića.
25403
Brza, laka i veoma ukusna pita sa pečurkama. Priprema se sa šampinjonima ali možete iskoristiti i neku drugu vrstu.
28958