• Tri načina da otopite maslac brzo i lako

    Tri načina da otopite maslac brzo i lako

    1. Isecite maslac na sitne komade. Sitni komadići omekšavaju brže, naročito ako su postavljeni u blizini pećnice.

    2. Napunite čašu toplom vodom i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Izbacite vodu i poklopite maslac čašom. Otopiće se za samo nekoliko minuta!

    3. U mikrotalasnoj pećnici za 10 do 20 sekundi možete otopiti maslac, iako ovaj način nije uvek najbolje rešenje.

     575
  • Energetske i hranljive vrednosti: šljive

    Energetske i hranljive vrednosti: šljive

    Smatra se da šljiva vodi poreklo sa obala Kaspijskog mora. Danas se gaji u celom svetu, a najveći proizvođači su Rusija, Kina, SAD i Rumunija. Nalazi se na listi voća sa najjačim antioksidansnim delovanjem. Snižava holesterol, smanjuje rizik od srčanih oboljenja i posebno je efikasna kod problema sa probavom.

    Energetske i hranljive vrednosti (na 100 g):

    Energetska vrednost: 46 kcal

    Ugljeni hidrati: 11,42 g

    Proteini: 0,70 g

    Masti: 0,28 g

    Holesterol: 0 mg

    Dijetalna vlakna: 1,40 g

    Niacin: 0,42 mg

    Vitamin A: 345 IU

    Vitamin C: 9,5 mg

    Vitamin K: 6,4 µ

    Vitamin E: 0,26 mg

    Natrijum: 1 mg

    Kalijum: 157 mg

    Kalcijum: 6 mg

    Gvožđe: 0,17 mg

    Magnezijum: 7 mg

    Cink: 0,10 mg

    Beta karoten: 190 µg

     628
  • Zašto jesti klice pasulja?

    Zašto jesti klice pasulja?

    Pored toga što su bogate vitaminom C, klice pasulja sadrže i bioflavonoide koji umanjuju stres i povećavaju nivo melatonina.

    Zahvaljujući prisustvu znatne količine vitamina B6 i B12, smanjuju mogućnost za razvoj makularne degeneracije.

    Zbog prisustva gvoža, klice pasulja jačaju imuni sistem i štite telo od upala i infekcija.

    Bogate vitaminom K, klice pasulja obezbeđuju i zaštitu od brojnih kardiovaskularnih bolesti.

    Mangan koji se nalazi u klicama pasulja koristan je za izgradnju jakih kostiju. U kombinaciji sa kalcijumom, vitaminom D, magnezijumom, cinkom i bakrom, poboljšava koštanu masu i smanjuje rizik od osteoporoze.

     309
  • Lečenje hemoroida biljem

    Lečenje hemoroida biljem

    Prirodni lekovi mogu pomoći u lečenju hemoroida ili makar u ublažavanju bolova.

    Aloe vera je cenjena vekovima zbog svojih bezbrojnih lekovitih svojstava. Kada su u pitanju hemoroidi, može smanjiti osećaj pečenja.

    Banane sadrže kalijum u izobilju. Za lečenje hemoroida napravite pire od banana sa malo mleka. Kalijum opušta krvne sudove, smanjuje iritaciju i pritisak koji osećate.

    Borovnica i njena anti-inflamatorna svojstva preporučuju se za crevne i stomačne probleme.

    Napravite čaj od listova smokve. Pamučnu krpu natopite čajem i nanesite na obolelo mesto.

    S vremena na vreme, nanesite hladne obloge jer će smanjiti otok i poboljšati protok krvi.

     991
  • Kako se rešiti neprijatnog mirisa ispod pazuha?

    Kako se rešiti neprijatnog mirisa ispod pazuha?

    Najčešći uzrok su bakterije koje se nalaze u znoju, ali ponekad mogu biti u pitanju gljivične infekcije kože.

    Razmislite o korišćenju antibakterijskog sapuna. Obratite pažnju na svoj pazuh, noge, prepone i nabore. Sapunica ponekad može iritirati kožu i stvarati gljivične infekcije koje utiču na miris tela. Suvu kožu temeljno očistite peškirom pre oblačenja.

    Puderišite kožu, pritom posebno obratite pažnju na nabore kože. Puder će apsorbovati višak vlage i sprečiti razvoj mirisa koje bakterije uzrokuju.

    Dodajte sodu bikarbonu u prašak za veš pri početku pranja i sirće tokom ispiranja. Mirisi su ponekad uzrok nedovoljno isprane tkanine.

    Koristite redovno dezodorans, nakon svakog pranja.

    Uzmite dodatak cinka jednom dnevno, nedostatak cinka je uzrok loših mirisa. Preporučena dnevna doza za muškarce je 8mg, a za žene 11mg.

     1007
Od trenutka kada sam shvatila da ne postoji ništa jednostavnije od pripreme podvarka još više ga volim!
42675
Za sve mogu da kažem NE, ali za sladoled NIKADA!  Ovo je recept koji pravim u duploj meri sa raznim dodacima i nikada mi nije dovoljno!
7557
Obožavam krompir na bilo koji način. Ovo sam skoro probala i fantastično je. Možete ih služiti kao dodatak nekom jelu, uz bilo koji sos... pustite mašti na volju u svakom…
Klasična nedeljna poslastica posle koje možete samo da poližete prste i odremate!
28754
Mekano, sočno, pucketavo ...ma jednostavno morate probati!
Ovu laganu tortu možete pripremati za bilo koju priliku i sa bilo kojim voćem, ja volim ukus i miris maline !  
18294