"Ljut" sladoled

copyright
Copyright: foodyas.com
Pročitano: 874 puta
Kategorija: Ishrana
Ocena teksta:
(0 glasova)

Popularna poslastičarnica iz Glasgova, Aldvič, od skora je u svoj meni uvrstila i jedan, ne baš tipičan sladoled. "Ljut" sladoled, i pritom ne mislimo na osobinu, već bukvalno na ukus. Naime, "Respiro di Diavolo" (Dah Djavola) je sladoled napravljen od ljutih Carolina Reaper papričica koje spadaju u red najljućih na svetu. Da bismo vam bliže opisali, reći ćemo samo to da su ove papričice čak 100 puta jače od, na primer, popularnih halapenjo papričica.
Iako je ukus ovog sladoleda u početku sladunjav i hladan, vremenom postaje furiozno ljut. Čak štaviše, kupci moraju biti punoletni i pre konzumiranja moraju da potpišu specijalnu saglasnost da su svesni toga šta kupuju.
Recept ovog sladoleda je porodična tajna, ali svakako ni ne preporučujemo da ga pravite sami kod kuće. Na kraju bismo napomenuli i to da je rozikaste boje, tako da, ako se slučajno nađete u Glazgovu i poželite sladoled od npr jagode ili maline, ne kupite ovaj sa ukusom koji izaziva "nuklearnu eksploziju u ustima", kako ga vlasnici opisuju.

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava