• Pet zlatnih pravila za savršeno pečenu ćurku!

    Pet zlatnih pravila za savršeno pečenu ćurku!

    1. Nemojte puniti ćuretinu

    Zbog oblika, punjenje neće biti ravnomerno pečeno. Delovi će biti previše pečeni i suvi, a ostatak sirov i žilav.

    2. Nanesite začine sa svih strana

    Bez obzira na izbor začina, ćuretina će biti ukusnija ukoliko ih nanesete i spolja i iznutra. Takođe, meso možete premazati maslinovim uljem ili puterom kako bi bilo što sočnije.

    3. Ostavite meso da odstoji

    Sat vremena pre pripreme ostavite meso da odstoji.

    Zalivajte meso vodom tokom pečenja

    U zavisnosti od veličine i težine, meso se peče od tri do pet sati. Povremeno zalivajte mlakom vodom kako bi meso ostalo sočno. Nemojte preterivati kako meso ne bi dobilo penastu strukturu. Po završetku, prekrijte meso folijom i ostavite da odstoji između 20 i 40 minuta.

     4795
  • Gde se krije gluten, a da niste ni znali?

    Gde se krije gluten, a da niste ni znali?

    Gluten je protein koji se nalazi u žitaricama poput pšenice, ječma i raži. On daje testu elastičnost. Ne može se pravilno "razgraditi" kod ljudi sa alergijom i osetljivošću.

    Pomfrit kupljen u prodavnici je posut brašnom, kao i brojna riba.

    Prašak za pecivo sadrži sredstvo koje je na bazi pšenice.

    Soja sos takođe može da sadrži tragove pšenice.

     1383
  • Simptomi alergijske reakcije na beli luk

    Simptomi alergijske reakcije na beli luk

    Beli luk može izazvati blage do ozbiljne reakcije u zavisnosti od toga kako vaš organizam reaguje.

    Obratite pažnju na to kako vaša koža reaguje u dodiru sa belim lukom.

    Može se javiti oticanje lica, usta, jezika i grla. U nekim slučajevim može biti toliko jak da vam onemogućava ili otežava disanje.

    Vrtoglavica, zujanje u glavi su neki od simptoma.

    Povraćanje, bolovi u stomaku, grčevi, mučnina i dijareja je uzrok reagovanja probavnog sistema koji vam ukazuje na intoleranciju.

     7456
  • Pet namirnica koje ne bi trebalo čuvati u frižideru

    Pet namirnica koje ne bi trebalo čuvati u frižideru

    Bosiljak – Ukoliko ga budete čuvali u frižideru – brzo će uvenuti. Držite ga u senci, u čaši vode poput cveća u vazi. Postavite plastičnu vrećicu preko biljke kako biste joj omogućili da ostane hidrirana.

    Krompir – Ukoliko ga budete čuvali u frižideru – primetićete žućkastiju strukturu zbog dodatnih šećera. Čuvajte ih u hladnoj ostavi, van domašaja sunčeve svetlosti.

    Luk – Ovom povrću potrebna je cirkulacija vazduha kako bi ostalo sveže. Ne odlažite luk u blizini krompira, jer luk emituje gas i vlagu što može izazvati truljenje krompira.

    Paradajz – Hladan vazduh menja hemijske procese zbog čega paradajz gubi svež ukus i postaje mek. Čuvajte ga u hladnoj ostavi, van domašaja sunčeve svetlosti.

    Med – Poznato je da na nižim temperaturama može doći do kristalizacije zbog čega je sobna temperatura idealna za ovaj zaslađivač.

     1389
  • Uticaj pržene ribe na zdravlje

    Uticaj pržene ribe na zdravlje

    Riba je dobar izvor proteina. Ovaj esencijalni nutrijent pružiće vam energiju i regenerisaće oštećene ćelije.

    Pržena riba sadrži veoma malo masti.

    Sadrži više Omega 3 masnih kiselina koje su od velike važnosti kada je reč o zdravlju srca.

    Visok nivo vitamina D i kalcijuma uticaće na zdravlje kostiju.

    Značajan je saveznik u sprečavanju bolesti organa za disanje.

     1523
Dosadile su Vam kupovne krem supe sa šampinjnima?! Evo recepta po kojem ćete spremiti fantastičnu supu kao prava "frajlica" :)
6530
Ako Vam je pri ruci svinjski file evo sjajnog recepta kako da ga spremite na takav način da prost prste poližete! Preukusno... morate probati :)
8652
Koliko god se trudili da se hranimo zdravo, hamburgere svi volimo, ali najzdraviji i najukusniji su oni u domaćoj izdradi.
3592
Hteli bi ste da pravite picu, ali da ipak bude drugačija, evo odlične ideje!
6985
Ko ne voli slatke sočne male mafine, još u kombinaciji čokolade i višnje....mmm pravi užitak!
24868
Tortu sa čokoladnim bananicama obožavaju klinci ali i odrasli. Torta je jako sočna i ukusna. Uživajte!
26973