Zbog oblika, punjenje neće biti ravnomerno pečeno. Delovi će biti previše pečeni i suvi, a ostatak sirov i žilav.
2. Nanesite začine sa svih strana
Bez obzira na izbor začina, ćuretina će biti ukusnija ukoliko ih nanesete i spolja i iznutra. Takođe, meso možete premazati maslinovim uljem ili puterom kako bi bilo što sočnije.
3. Ostavite meso da odstoji
Sat vremena pre pripreme ostavite meso da odstoji.
Zalivajte meso vodom tokom pečenja
U zavisnosti od veličine i težine, meso se peče od tri do pet sati. Povremeno zalivajte mlakom vodom kako bi meso ostalo sočno. Nemojte preterivati kako meso ne bi dobilo penastu strukturu. Po završetku, prekrijte meso folijom i ostavite da odstoji između 20 i 40 minuta.
Gluten je protein koji se nalazi u žitaricama poput pšenice, ječma i raži. On daje testu elastičnost. Ne može se pravilno "razgraditi" kod ljudi sa alergijom i osetljivošću.
Pomfrit kupljen u prodavnici je posut brašnom, kao i brojna riba.
Prašak za pecivo sadrži sredstvo koje je na bazi pšenice.
Bosiljak – Ukoliko ga budete čuvali u frižideru – brzo će uvenuti. Držite ga u senci, u čaši vode poput cveća u vazi. Postavite plastičnu vrećicu preko biljke kako biste joj omogućili da ostane hidrirana.
Krompir – Ukoliko ga budete čuvali u frižideru – primetićete žućkastiju strukturu zbog dodatnih šećera. Čuvajte ih u hladnoj ostavi, van domašaja sunčeve svetlosti.
Luk – Ovom povrću potrebna je cirkulacija vazduha kako bi ostalo sveže. Ne odlažite luk u blizini krompira, jer luk emituje gas i vlagu što može izazvati truljenje krompira.
Paradajz – Hladan vazduh menja hemijske procese zbog čega paradajz gubi svež ukus i postaje mek. Čuvajte ga u hladnoj ostavi, van domašaja sunčeve svetlosti.
Med – Poznato je da na nižim temperaturama može doći do kristalizacije zbog čega je sobna temperatura idealna za ovaj zaslađivač.