Orašasti plodovi predstavljaju namirnice sa visokim sadržajem masti ali polinezasićenih i mononezasićenih. Ove masti mogu vam pomoći u poboljšanju zdravlja srca ukoliko se konzumiraju u umerenim količinama. Obezbeđuju i dovolje…
Postoje nezvanični dokazi koji ukazuju na to da lovorov list može pružiti pogodnosti osobama sa dijabetesom. U studiji objavljenoj u časopisu „Journal of Biochemical Nutrition“, pacijenti sa dijabetesom tipa 2…
Iako se može činiti da je plastika neporozna i da ne može apsorbovati tečnosti, oštećenja njene površine od noževa otežavaju čišćenje. Drvene daske za sečenje, sa druge strane, ne zadržavaju…
Bergamot se vrlo često konzumira zarad povećanja budnosti ili, u vidu ulja, kao preparat koji reguliše širenje psorijaze. Ipak, nema dovoljno naučnih dokaza koje potvrđuju ovakvu vrstu zdravstvenih koristi. Pored…
Tunjevina sadrži vrlo malo ugljenih hidrata, gotovo da ne sadrži šećere i vlakna. Bogata je omega-3 masnim kiselinama i odličan je izvor proteina. Od vitamina najzastupljeniji su: D, B6 i…
Američka istraživanja pokazuju da cimet ima antibakterijska i antifungalna svojstva. Pokazalo se da je posebno značajan kao saveznik za borbu protiv bakterije koja je odgovorna za pojavu čira na želucu.…
Strana 3 od 73