Stotinama godina ljudi su koristili delove lipe, posebno lišće, cveće, drvo i koru u medicinske svrhe, pre svega kao sredstvo za smirenje. Čaj se može konzumirati vruć ili hladan i…
Neven ima zanimljivu istoriju. Asteci su ovu biljku koristili u medicinske svrhe i u verskim obredima. Španski i portugalski istraživači su ove zlatne cvetove preneli u Evropu. Nazvali su ih…
Osnovna razlika između belog i crvenog vina se najpre svodi na prisustvo tanina. Reč je o prirodnim sastojcima koji se nalaze u opni grožđa, a koji doprinose ukusu i crvenoj…
Suve smokve su uvek zdrava opcija jer samo jedna čaša sadrži 241 mg kalcijuma. Jedna šolja crnog pasulja sadrži 294 mg kalcijuma, kao i 29 g vlakana i 39 g…
Veštački zaslađivači – nepovoljno utiču na crevnu floru zbog čega doprinose gastrointestinalnim problemima. Kofein – može pojačati mučninu i dovesti do dehidracije. Štaviše, izaziva želudac da proizvodi hlorovodoničnu kiselinu koja…
Prvi signal: glavobolja Zašto: Veštački zaslađivači mogu biti uzrok glavobolja i migrena. Šaron Fovler, saradnik Univerziteta u Teksasu kaže da gazirana pića sadrže aspartam koji može ometati signalizaciju nerava i…
Strana 5 od 73