Pola šolje (oko 10 grama) sirove rukole sadrži: 2,5 grama kalorija 0,4 grama ugljenih hidrata 0,3 grama proteina 0,1 grama masti 0,2 grama vlakana 10,9 mikrograma vitamina K 1,5 miligrama…
Stotinama godina ljudi su koristili delove lipe, posebno lišće, cveće, drvo i koru u medicinske svrhe, pre svega kao sredstvo za smirenje. Čaj se može konzumirati vruć ili hladan i…
Neven ima zanimljivu istoriju. Asteci su ovu biljku koristili u medicinske svrhe i u verskim obredima. Španski i portugalski istraživači su ove zlatne cvetove preneli u Evropu. Nazvali su ih…
Osnovna razlika između belog i crvenog vina se najpre svodi na prisustvo tanina. Reč je o prirodnim sastojcima koji se nalaze u opni grožđa, a koji doprinose ukusu i crvenoj…
Suve smokve su uvek zdrava opcija jer samo jedna čaša sadrži 241 mg kalcijuma. Jedna šolja crnog pasulja sadrži 294 mg kalcijuma, kao i 29 g vlakana i 39 g…
Veštački zaslađivači – nepovoljno utiču na crevnu floru zbog čega doprinose gastrointestinalnim problemima. Kofein – može pojačati mučninu i dovesti do dehidracije. Štaviše, izaziva želudac da proizvodi hlorovodoničnu kiselinu koja…
Strana 5 od 73