Ajsberg salata može biti hrskav, osvežavajući dodatak sendvičima ili jelima na bazi mesa, iako njen nutritivni sadržaj bledi spram ostalih zelenih, lisnatih rođaka. Niskokalorični je izvor vlakana, a obezbeđuje i…
Najbolji način za borbu protiv groznice je konzumiranje tečnosti. Takođe, trebalo bi da jedete hranu sa niskim sadržajem natrijuma, a visokom koncentracijom vode. Banane mogu povratiti izgubljeni kalijum, agrumi sadrže…
Jagode su voće čiji izgled, ukus i miris budi sva čula.Ali to nije jedini razlog zašto treba da konzumiramo jagode.Jagode imaju antioksidantno delovanje i sadrže veliku količinu Vitamina C što…
Gastroezofagealna refluksna bolest je uobičajeno stanje koje pogađa čak 20 do 48 odsto populacije. To se dešava ukoliko se kiselina iz želuca vraća nazad u grlo. Simptomi mogu uključivati i…
Hrana na bazi soje, poput tofua, sadrži izoflavone, fitoestrogensko jedinjenje koje može da imitira hormon estrogen i može pružiti određene zdravstvene pogodnosti uključujući regulisanje simptoma menopauze, prevenciju osteoporoze i smanjen…
Orašasti plodovi predstavljaju namirnice sa visokim sadržajem masti ali polinezasićenih i mononezasićenih. Ove masti mogu vam pomoći u poboljšanju zdravlja srca ukoliko se konzumiraju u umerenim količinama. Obezbeđuju i dovolje…
Strana 5 od 76