Tokom kontrolisanog fermentacionog procesa, pet mikroba uklanja gorke “note” u kafi. Nakon pečenja, procesa koji uništava sve mikrobe, zrna kafe su aromatičnija i manje gorka.
Semenke bundeve – visok sadržaj magnezijuma u bundevinim semenkama uticanje na poboljšanje koncentracije. Bogate su proteinima i zdravim mastima koji će vam obezbediti znatan nivo energije i pružiti vam osećaj…
Suva koža može biti rezultat nedostatka omega-3 masnih kiselina bez kojih koža gubi vlagu, što dovodi do perutanja. Nedostatak gvožđa smanjuje broj crvenih krvnih zrnaca, a rezultat je bledilo lica…
Jača imunitet – Zbog dobre količine vitamina C. Snižava nivo holesterola – Zbog nivoa vlakana i antioksidanata. Ubrzava varenje – Zbog prisustva jabučne kiseline i rastvorljivih vlakana. Reguliše šećer u…
Prema mišljenju makrobiotičkog nutricioniste Šilpa Arore: “Banane su bogate vlaknima i hranljivim materijama koje štite creva, što znači da su zdrava hrana za bakterije u vašem stomaku dok vlakna pomažu…
Avokado – Sadrži 20 osnovnih hranljivih sastojaka, uključujući kalijum, vitamin E, vitamin B i folate. Prema istraživanju časopisa “Nutrition”, jedan avokado vas može držati sitim tokom čitavog dana. Reguliše šećer…
Strana 10 od 76