Osnovna razlika između belog i crvenog vina se najpre svodi na prisustvo tanina. Reč je o prirodnim sastojcima koji se nalaze u opni grožđa, a koji doprinose ukusu i crvenoj…
Suve smokve su uvek zdrava opcija jer samo jedna čaša sadrži 241 mg kalcijuma. Jedna šolja crnog pasulja sadrži 294 mg kalcijuma, kao i 29 g vlakana i 39 g…
Veštački zaslađivači – nepovoljno utiču na crevnu floru zbog čega doprinose gastrointestinalnim problemima. Kofein – može pojačati mučninu i dovesti do dehidracije. Štaviše, izaziva želudac da proizvodi hlorovodoničnu kiselinu koja…
Prvi signal: glavobolja Zašto: Veštački zaslađivači mogu biti uzrok glavobolja i migrena. Šaron Fovler, saradnik Univerziteta u Teksasu kaže da gazirana pića sadrže aspartam koji može ometati signalizaciju nerava i…
Suvo grožđe – Neko izbegava suve plodove iz straha da su bogate kalorijama i šećerom. Ipak, brojni nutricionisti tvrde da je suvo grožđe odličan izbor kada je užina u pitanju…
- Bogate su B vitaminima koji igraju ključnu ulogu za bezbrojne procese u telu. - Pečurke su jedan od retkih izvora D vitamina zbog čega su važne za zdravlje kostiju,…
Strana 8 od 76