U renomiranoj studiji nazvanoj „Studija sedam zemalja”, istraživači su pratili povezanost između unosa određenih grupa hrane i mortaliteta od koronarne bolesti srca u periodu od 25 godina. Studija je obuhvatala…
Rukola sadrži značajne količine tri specifična minerala koji pomažu u kontroli krvnog pritiska. U pitanju su kalcijum, magnezijum i kalijum. Sva tri igraju važnu ulogu u podsticanju normalnog funkcionisanja krvnih…
Ajsberg salata može biti hrskav, osvežavajući dodatak sendvičima ili jelima na bazi mesa, iako njen nutritivni sadržaj bledi spram ostalih zelenih, lisnatih rođaka. Niskokalorični je izvor vlakana, a obezbeđuje i…
Najbolji način za borbu protiv groznice je konzumiranje tečnosti. Takođe, trebalo bi da jedete hranu sa niskim sadržajem natrijuma, a visokom koncentracijom vode. Banane mogu povratiti izgubljeni kalijum, agrumi sadrže…
Jagode su voće čiji izgled, ukus i miris budi sva čula.Ali to nije jedini razlog zašto treba da konzumiramo jagode.Jagode imaju antioksidantno delovanje i sadrže veliku količinu Vitamina C što…
Gastroezofagealna refluksna bolest je uobičajeno stanje koje pogađa čak 20 do 48 odsto populacije. To se dešava ukoliko se kiselina iz želuca vraća nazad u grlo. Simptomi mogu uključivati i…
Strana 2 od 73