Izbegavajte namirnice za koje sumnjate da uzrokuju alergijske reakcije - Uobičajeni alergeni su pšenica, pojedini mlečni proizvodi, soja, rafinirani šećer koji može dovesti do upale i nagomilavanja sluzi. Proverite etikete na namirnicama koje kupujete i pratite reakcije vašeg organizma kako biste utvrdili da li ste alergični na neke od njih.
Pijte dosta vode i izbegavajte preterani unos kofeina i šećera.
Suva usta mogu biti uzrok jednostavno - disanja na usta ali mogu biti i znak za nešto ozbiljnije poput dijabetesa. Može izazvati probleme sa zubima, ali može i uticati na vašu sposobnost da apsorbujete hranljive materije iz hrane.
Uzimajte male gutljaje napitaka koja nisu na bazi šećera. Žvaćite žvake i sisajte bombone češće nego obično. Sisajte i krišku limuna jer će kiselina osloboditi više pljuvačke iz žlezda.
Beli slez je popularni, tradicionalni lek za upale grla, ali i stimuliše rad pljuvačnih žlezda i o samo jedna kašika na šolju ključale vode.
Teški obroci ili masna hrana neposredno pre spavanja mogu izazvati nelagodu i probavne smetnje. Nesanica je jedna od češćih pojava. Ukoliko puno jedete pred spavanje, vaš organizam tražiće više tečnosti. Ukoliko steknete naviku da večerate neposredno pred spavanje, možete razviti žgaravicu. Da biste je izbegli, jedite bar dva do tri sata pred spavanje. Obilni obroci, bogati ugljikohidratima, ne samo da mogu nadoknaditi količinu kalorija za taj dan, već idućeg jutra mogu uticati na visok nivo šećera u krvi.
Scoopi Cafe u Dubaiju diči se najskupljim sladoledom na svetu, a cena te poslastice je tričavih 817 dolara po kugli.
Sladoled se zove „Crni dijamant", a pravi se od vanile sa Madagaskara, uz dodatak tartufa i iranskog šafrana koji je izuzetno redak, uz nezaobilazne zlatne listiće za dekoraciju.
Ovaj ekstravagantni sladoled se služi isključivo u Versaće činijicama, a dosad su prodate svega dve porcije ove poslastice.
Ovseno mleko je najtraženiji proizvod među veganima ili onima koji su intolerantni na laktozu. Možete ga konzumirati hladno ili vruće sa čajem, kafom ili čokoladom. Sve što vam je potrebno:
60g ovsenih pahuljica
1 l vode
Priprema: stavite ovsene pahuljice u blender i dodavanjem vode ih dobro isitnite sve dok ne dobijete beličastu tečnost. Procedite uz pomoć tkanine, a ostatak možete upotrebiti za brojna peciva.