Food Chains

copyright
Copyright: foodchainsfilm.com
Pročitano: 1132 puta
Kategorija: Filmovi
Ocenite tekst:
(3 glasova)

Danas u svetu postoji ogromno interesovanje za hranu uopšte, dok o ljudima koji sade, kopaju i beru tu hranu skoro da niko ni ne brine. Ovaj film se bavi farmerima zahvaljujući kojima svakog dana imamo bogate trpeze.

U SAD, ali i širom sveta, rad na farmama spada među najteže i najmizernije plaćene poslove koje obavljaju socijalno najugroženiji građani. Iako su uvedeni zakoni koji zabranjuju robovlasništvo, eksploatacija radne snage na neki način i dalje postoji i to najviše od strane modernih supermarketa i korporacija.

U ovom novijem dokumentarnom filmu iz 2014. godine kao primer lošeg položaja farmera se uzima slučaj imigrantskih radnika sa Floride. Oni su radili u tako lošim uslovima, da su bili primorani da započnu štrajk glađu kako bi nagovorili poslodavce da ih plate samo jedan peni više po prodatom paradajzu.

Nije loše napomenuti da su producenti filma popularna glumica Eva Longorija, kao i Erik Šloser, pisac takođe popularnog filma "Fast Food Nation", kao i to da je film primio nagradu za najbolji dokumentarac 2015. godine Džejms Berd fondacije.

Napisao: 

Detalji

  • Režija: Sanjay Rawal
  • Trajanje: 83 minuta
  • IMDB ocena: 7

Video

Prethodni film
Fat Head
Sledeći film
What's on Your Plate?
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava