• Daisy Martinez

    Daisy Martinez

    Dejzi Martinez je portorikanka iz Bruklina. Živela je kod bake sve do svoje pete godine, a porodica joj seže do najrazličitijih krajeva španskog govornog područja. Baka i majka su joj prenele ljubav prema kuvanju i domaćinstvu. Dejzi je jednom prilikom izjavila da je kuhinja usko povezana sa porodicom i ljubavlju, a ne samo sa formalnom pripremom hrane. Pre nego što se posvetila umetnosti kuvanja, Martinezova je bila usmerena ka glumi i modnoj industriji. Pojavljivala se u brojnim američkim reklamama, pa i filmovima. Dok je pohađala univerzitet na Long Ajlandu, udala se i posvetila porodici. Diplomirala je na francuskom institutu za kulinarstvo i osvojila nagradu za svoj završni projekat „The Passionate Palate". Ubrzo počinje da radi kao kuvar i njen entuzijazam sve više jača. Ne krije da najviše uživa u pripremanju jela latinoameričkog porekla.

     500
  • Kako čistiti ketlere?

    Kako čistiti ketlere?

    Ketleri postaju izvori brojnih bakterija ukoliko se ne čiste pravilno i redovno. Mogu sadržati više štetnih materija od umivaonika i klozetskih šolja, što ukazuje studija iz 2011. godine. Plesni i bakterije u određenom trenutku mogu dosegnuti nivo dovoljan da izazove i neke od opasnijih bolesti. Zvuči surovo, zar ne? Ručno pranje većine kuhinjskih aparata, pa i ketlera, ponekad nije dovoljno samo uz pomoć deterdženta i tople vode. Poklopac i filter bi trebalo čistiti svakodnevno nakon upotrebe i to jedino toplom vodom. Ketler koji se koristi svakodnevno, a posebno njegov filter trebalo bi čistiti minimum jednom mesečno. Sve što vam je potrebno je sirće! U aparat sipajte jednu čašu vode i jednu čašu sirćeta. Kada prokuva, ostavite da odstoji. Nakon toga isperite. Ni traga kamencu, kao ni bakterijama.

     585
  • Kako probiotik utiče na zdravlje?

    Kako probiotik utiče na zdravlje?

    Brojne studije pokazuju da "dobre" bakterije u crevima mogu potisnuti "loše" bakterije i alarmirati imuni sistem da se protiv brojnih bolesti bori na različite načine. U studiji tokom koje su testirane 33 zdrave mlade žene koje su redovno konzumirale jogurt, utvrđeno je da im je povećan nivo T ćelija koje su ključni igrači u odbrani organizma od virusa i drugih patogena. Ukoliko ste intolerantni na laktozu, savetuje se da dodate malo kiselog mleka u jogurt ili kefir i tako ćete pospešiti varenje bez straha od bolova u stomaku. Švedski istraživači sa instituta u Stokholmu utvrdili su da oni koji dva ili više puta dnevno piju jogurt ili fermentisane mlečne proizvode imaju 38 odsto manje šanse da obole od raka bešike. Druge studije pokazale su da ljudi koji redovno piju jogurt imaju manji rizik od razvoja raka debelog creva. Oko 80 odsto imunog sistema ljudi nalazi se u crevima, a probiotske bakterije iz creva potiskuju štetne zbog čega su, takođe, od izuzetne važnosti za zdravlje.

     614
  • Kokosovo ulje za jačanje trepavica

    Kokosovo ulje za jačanje trepavica

    Trepavice su prirodna zaštita za naše oči jer sprečavaju ulazak prašine i brojnih alergena. Kokosovo ulje koristi se kao prirodan lek generacijama unazad za brojne zdravstvene probleme. Nanesite kokosovo ulje na vatu i blago utrljavajte pazeći da ne doprete do korena dlake. Nakon 30 dana vaše trepavice biće gušće i jače. Ukoliko kokosovo ulje dopre do vaših očiju - ne brinite, ono se svakako koristi za lečenje infekcija oka kao što je konjuktivitis.

     772
  • Energetske i hranljive vrednosti: kikiriki

    Energetske i hranljive vrednosti: kikiriki

    Kikiriki potiče iz Južne Amerike stigao u Indiju i Kinu, pa čak i na Mesec! Naime, astronaut Alan B. Šepard poneo sa sobom zrno kikirikija na daleki put. Ekonomiji Amerike danas doprinosi i kikiriki sa 4 milijarde dolara svake godine.Kikiriki pripada porodici graška. Smanjuje rizik od kamena u žuči, održava nivo šećera u krvi, podstiče pamćenje, a pomaže i kod bolesti želuca. Sadrži nezasićene masne kiseline i dobar je antioksidant.

    Energetske i hranljive vrednosti (na 100 g):

    Energetska vrednost: 567 kcal

    Ugljeni hidrati: 16,13 g

    Proteini: 26 g

    Masti: 49,24 g

    Holesterol: 0 mg

    Dijetalna vlakna: 8,5 g

    Niacin: 12,1 mg

    Vitamin E: 8,33 mg

    Vitamin C:

    Vitamin K:

    Natrijum: 18 mg

    Kalijum: 70 mg

    Kalcijum: 92 mg

    Gvožđe: 4,58 mg

    Magnezijum: 168 mg

    Cink: 3,27 mg

     511
St. Honore je svetac zaštitnik pekara i poslastičara u Francuskoj. Ovaj kolač (torta) iako deluje komplikovano, naprotiv nije uopšte. Lako se priprema a veoma je intresantna i ukusna!
6584
Siguran sam da vam se milion puta desilo da vam ostanu belanca.Meni jeste,pogotovo kada pravim kiflice ili štrudle.Ovaj kolač ne samo da je jednostavan ,već je i ukusan a i…
27973
Ako volite proju a želite nešto da izmenite evo dobre ideje! Dodajte masline!
7553
U našoj kući plazma torta često ni ne dočeka deo dekorisanja, često se dešava da je pojedemo kašikom iz činije. Ne volim da koristim živa jaja i zato sam napisala…
117722
Ovo je jako dobar recept u slučaju da vam se jede nešto slatko a nemate strpljenja da spremate, ili vam ne treba veća količina, ili ste dobili nenajavljene goste koje…
19680
Ukoliko želite da na brzinu spremite odličan ručak i da se pritom osećate kao da ste na moru evo predloga. Navedeni sastojci dovoljni su za dve osobe. Uz predloženi ručak…
23665
Strana 1218 od 1238