Suva koža može biti rezultat nedostatka omega-3 masnih kiselina bez kojih koža gubi vlagu, što dovodi do perutanja. Nedostatak gvožđa smanjuje broj crvenih krvnih zrnaca, a rezultat je bledilo lica…
Jača imunitet – Zbog dobre količine vitamina C. Snižava nivo holesterola – Zbog nivoa vlakana i antioksidanata. Ubrzava varenje – Zbog prisustva jabučne kiseline i rastvorljivih vlakana. Reguliše šećer u…
1124
Prema mišljenju makrobiotičkog nutricioniste Šilpa Arore: “Banane su bogate vlaknima i hranljivim materijama koje štite creva, što znači da su zdrava hrana za bakterije u vašem stomaku dok vlakna pomažu…
1058
Avokado – Sadrži 20 osnovnih hranljivih sastojaka, uključujući kalijum, vitamin E, vitamin B i folate. Prema istraživanju časopisa “Nutrition”, jedan avokado vas može držati sitim tokom čitavog dana. Reguliše šećer…
Hrana sa visokim sadržajem masti usporava pražnjenje želuca i povećava osećaj sitosti. Ukoliko imate sindrom iritabilnog creva ili kolitis, masna hrana može izazvati grčeve, dijareju ili nadimanje. Hrana bogata natrijumom…
Prvi signal: nadimanje i otežano varenje Zašto: Ukoliko imate nizak nivo stomačne kiseline, vaše telo neće efikasno prerađivati hranu, posebno onu bogatu mastima i proteinima. Hlorovodonična kiselina je glavni sastojak…
Strana 11 od 76