Moskva šnite

Tradicionalno dobro!

Pročitano: 6756 puta
Kategorija: Deserti
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Sastojci

12 belanca

12 kašika šećera

300 g mlevenih oraha

3 kašike brašna

3 kašike mlevenog keksa

Za fil:

12 žumanca

12 kašika šećera

50 ml mleka

1 kašika brašna

375 g putera

2 kašike šećera u prahu

1 l slatke pavlake

300 g višanja

300 g seckanog ananasa

Priprema

Izmutiti 4 belanceta, pa dodati 4 kašike šećera, 100 g mlevenih oraha, 1 kašiku brašna i jednu kašiku mlevenog keksa. Sipati u tepsiju obloženu papirom za pečenje i staviti da se peče oko 15 minuta na 180 stepeni, (zavisi od rerne). Na ovaj način napraviti tri kore.

Za fil: Izmutiti 12 žumanceta sa 12 kašika šećera i staviti da se kuva na pari. Posebno u mleko izmutiti kašiku brašna, pa dodati žumancima. Kuvati još malo dok se ne zgusne. Onda skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi. Posebno izmutiti puter sa šećerom u prahu, pa sve zajedno mutiti sa ohlađenim filom.

Fil podeliti na dva veća dela i jedan manji koji ostaje za skroz gornji sloj. Prvu koru premazati filom, pa po njoj rasporediti višnje iz kompota. Višnje premazati tankim slojem umućene slatke pavlake, pa staviti drugu koru. Preko nje opet staviti fil, a preko fila seckani ananas. Opet premazati tankim slojem slatke pavlake. Saviti i treću koru, premazati je najmanjim delom fila, a na kraju celu tortu ukrasiti ostatkom umućene slatke pavlake.

Napisao: 
Prethodni recept
Kesten rum torta
Sledeći recept
Moja torta
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava