• Kako izbaciti toksine iz tela?

  Kako izbaciti toksine iz tela?

  Postoji nekoliko osnovnih principa uz kojih se ubrzano možete rešiti toksina iz vašeg tela. Uzimajući kratak predah tokom jela možete u potpunosti "skrenuti" energiju koja se troši na regulisanje probavnog sistema na eleminisanje toksina iz tela. Međutim, važan je savet lekara zbog mogućih neželjenih reakcija.

  Povećajte unos vode koja je od suštinskog značaja za brojne telesne funkcije.

  Redovnije jedite sveže voće i povrće, mahunasto voće i češće pijte ceđene sokove jer time pomažete detoksikaciji tela ali i poboljšavate rad probavnog sistema.

  Izbacite unos šećera, kofeina, smanjite unos mlečnih proizvoda, alkohola i nikotina.

  Trenirajte ali ne u cilju da preforsirate svoje telo, već u granicama mogućnosti tako da vremenom povećavate intezitet. Ukoliko preforsirate svoje telo možete izazvati brojne neželjene efekte: dehidracija, gubitak mišićne mase, učestale nesvestice...

  Dve kašike jabukovog sirćeta, kašika meda, voda i limun po ukusu su energetski koktel koji osim što suzbija glad, takođe i čisti telo od toksina.

   1070
 • Prednosti i mane keramičkih noževa

  Prednosti i mane keramičkih noževa

  Noževi od keramike su veoma lagani, što ih čini jednostavnim za rukovanje. Oštrice su izuzetno tanke, što omogućava precizno seckanje na sitne delove. Ovi noževi ostaće oštri duži vremenski period u odnosu na druge materijale. Na primer, oštrice keramičkog noža trajaće i do deset puta duže u odnosu na čelično sečivo. Takođe, sečivo je neporozno tako da sprečava rast bakterija.

  Keramički noževi su krhki zbog čega se vrlo lako mogu oštetiti. Nisu korisni za sečenje mesa sa kostima niti za rezanje zamrznute hrane. Lako se mogu oštetiti tokom pranja u mašini za pranje posuđa.

   1353
 • Konzumirajte sirov med umesto šećera!

  Konzumirajte sirov med umesto šećera!

  Osim što sadrži manje kalorija od šećera, sirov med se lako apsorbuje u krvotok. Čist šećer predstavlja saharozu koja se sastoji od dva molekula. Naš stomak mora da koristi sopstvene enzime kako bi ih razdvojio. Zahvaljujući pčelama, u sirovom medu nalazi se poseban enzim koji deli saharozu u glukozu i fruktozu. Dva jednostavna šećera koja naše telo mnogo lakše apsorbuje. Dakle, sirov med u odnosu na šećer ima “zdraviji” glikemički indeks. Šećer ne sadrži minerale i vitamine za razliku od sirovog meda. Imajući u vidu da je sirov med daleko zdraviji izbor, predlažemo vam da pronađete svoj omiljeni Happy Honey ukus!

  Posetite Happy Honey i poručite online omiljeni ukus.

  Happy Honey sirov med Oklagija baner

   844
 • Mogu li šargarepe izazvati alergijske reakcije?

  Mogu li šargarepe izazvati alergijske reakcije?

  Alergijska reakcija na šargarepe može biti slična simptomima alergije na polen. Nakon konzumiranja može se javiti svrab grla, usta ili ušiju. Simptomi se obično javljaju nakon konzumiranja sirove šargarepe. Kuvana ima rendenciju da izazove blažu reakciju jer proces kuvanja razbija alergene. Tipična alergijska reakcija izaziva i oticanje u području usta, a ozbiljnije izazivaju problem sa disanjem, promene na koži,kašalj, kijavicu, curenje nosa, stezanje u grudima... U tim slučajevima obavezna je lekarska pomoć.

   581
 • Piskavica: nutritivne vrednosti

  Piskavica: nutritivne vrednosti

  Jedna kašika semena piskavice sadrži:

  36 kalorija

  6,4 grama ugljenih hidrata

  2,5 grama proteina

  0,7 grama masti

  2,7 grama vlakana

  3,7 mg gvožđa

  0,1 mg mangana

  0,1 mg bakra

  21 mg magnezijuma

  33 mg fosfora

  0,1 mg vitamina B6

   504
Veoma lepe.
Odličan sitni kolač.  
Odličan kolač sa kokosom.
Veoma brzo se prave. Jednostavno i super su za svaku priliku!  
Strana 1 od 1380