• Rudolph Van Veen

  Rudolph Van Veen


  Rudolf Van Vin nam je svima poznat sa TV kanala 24 Kitchen koji se od skoro emituje i kod nas. Rudolf je rođen 1967 god. i još od malih nogu je znao da će postati kuvar. 1985 je diplomirao kao najbolji student na Coolinary School of Breda, a ubrzo je dobio i zvanje Master Chef-a. Rudolf je više puta dobijao prestižne nagrade za svoj rad kako u Holandiji tako i u svetu. Poznat je i po tome što zajedno sa svojim timom promoviše peciva i ujedno organizuje godišnje takmičenje za mlade talente - Dutch Pastry Award. Takođe je i žiri na U.S. Pastry Championships.
  Od 2000 godine radi na programu Life&Cooking. Na kanalu 24Kitchen je poznat po više emisija kao što su na primer: Easy Cooking i Rudolph's Bakery. U svojim emisijama se trudi da što više pojednostavi kuvanje i da podeli svoja iskustva i znanje sa gledaocima na veoma šarmantan način.

  Više o Rudolfu možete pročitati na zvaničnom sajtu 24Kitchen kanala.

   103973
 • Lekovito dejstvo tikvica

  Lekovito dejstvo tikvica

  Postoji nekoliko vrsta tikvica, a svaka vrsta se razlikuje po obliku, boji, veličini i ukusu. Tivica je cela jestiva - i kora, i meso i cvet, a u italijanskoj i francuskoj kuhinji jestive su i semenke.

  Šolja sitno seckane tikvice sadrži oko 19 kalorija. To je skoro dva puta manje u odnosu na porciju zelenog povrća kao što su brokoli i prokelj. Možete uživati u ovoj niskokaloričnoj poslastici na najrazličitije načine; kao dodatak različitoj hrani ili salatama.

  Sadrže 295 mg kalijuma po šolji, ili osam odsto u odnosu na preporučenu dnevnu vrednost.

  Regulišu krvni pritisak, smanjuju rizik za razvoj bolesti srca, štite od začepljenja arterija.

  Magnezijum pomaže u snižavanju pritiska, vitamini C i A sprečavaju razvoj ateroskleroze, hranljiva vlakna u tikvicama utiču na snižavanje holesterola, kao i na čišćenje toksina iz debelog creva.

  Tikvice sadrže i kalijum, kalcijum, folate i beta karoten. Ovakva kombinacija pravih malih nutritivnih bogatstava tikvice čini savršenim za svakoga ko želi da vodi računa o svom zdravlju ali i o kalorijama.

  Preporučuju se obolelima od astme, reumatoidnog artritisa. Tikvice aktiviraju metabolizam ćelija, poboljšavaju rad mozga i doprinose vitalnosti organizma.

  Letnje tikvice su mekše i kremastije od onih koje dozrevaju zimi, a njihov blagi ukus odlično se slaže s bosiljkom, majčinom dušicom i ruzmarinom.

   2242
 • Kakao i sirov med – izvor magnezijuma i bakra

  Kakao i sirov med – izvor magnezijuma i bakra

  Kakao se, poput meda, od davnina koristio u narodnoj medicini za lečenje brojnih bolesti. Kakao u kombinaciji sa sirovim medom vašem telu obezbeđuje magnezijum i bakar. Ovi minerali aktiviraju enzime koji su potpora vašem metabolizmu. Magnezijum održava zdravlje ćelijskih membrana, dok vam bakar pomaže u proizvodnji melanina. Pored minerala, spoj meda i kakaoa obezbeđuje dovoljnu količinu vlakana i fitonijenata koji podstiču zdravlje. Bogati su antioksidansima poznatim kao flavonoidi. U pitanju su polifenoli koji štite telo od slobodnih radikala. Posetite Happy Honey, sigurni smo da nećete odoleti savršenoj kombinaciji koja doprinosi vašem zdravlju!

  Posetite Happy Honey i poručite online omiljeni ukus.

  Happy Honey sirov med Oklagija baner

   1699
 • Masline, maslinovo ulje i zdravlje

  Masline, maslinovo ulje i zdravlje

  I masline i maslinovo ulje smatraju se zdravim namirnicama prvenstveno zbog toga što sadrže nezasićene masne kiseline. Kulture čija ishrana podrazumeva dosta ovih kiselina imaju manji broj stanovnika koji boluju od kardiovaskularnih oboljenja, raka i gojaznosti, jer telo ove vrste masti drugačije razlaže i čuva.

  Zelene masline, koje su ubrane pre nego što sazru, imaju više polifenola, dok crne masline koje zriju na drvetu, pa se onda beru imaju veći procenat ulja. I jedne i druge su odličan izvor gvožđa, bakra i vitamina E.
  Masline se ne mogu jesti direktno sa drveta, jer su tvrde i gorke, već se konzerviraju u teglama, čime se uklanjaju gorke komponente, plod omekšava i obogaćuje im ukus.

  Postoji jedna velika razlika između maslina i maslinovog ulja - ulje je doslovce 100% masna kiselina, dok je taj procenat u maslinama 20%. Rezultat toga je da jedna kašika ulja ima 120 kalorija, a 10 maslina svega 40 kalorija.

  Ima još drugih razlika - masline sadrže dosta soli, jer se obično čuvaju tako što se kisele, dok ulje uopšte ne sadrži so; proces kiseljenja uklanja mnogo polifenola iz maslina, dok su oni sačuvani u ulju; u maslinama se nalaze vlakna, kojih nema u ulju.

  Kao što vidite i masline i ulje imaju nedostatke i prednosti, a dobro ćete učiniti ako u svoju ishranu uvedete i jedno i drugo.

   2587
 • Mary Ann Esposito

  Mary Ann Esposito

  Meri En Espozito najbolje definišu tri reči: autentičnost, istorija i tradicija. Najpre bi trebalo napomenuti da je ona jedna od najtraženijih televizijskih kuvarica u Americi. Kao tvorac i domaćin televizijskog serijala „Ciao Italia with Mary Ann Esposito™", prenela je tradicionalne vrednosti milionima Amerikanaca. U pitanju je serijal sa najdužom tradicijom u istoriji televizije. Za nju je italijanska kuhinja način života. Kao devojčica odrasla je u Njujorku i posmatrala je svoje bake kako pripremaju italijanske specijalitete. Čini se da je to ključni uticaj na njen odlazak u Italiju zbog čega će vrlo brzo poželeti da stečeno znanje podeli sa širim auditorijumom putem televizije. Radila je sa brojnim svetski priznatim kuvarima sa kojima je delila istu strast. Brojne organizacije prepoznale su njenu želju da očuva italijansku tradiciju i kulturu. Dobitnik je i počasne nagrade za posvećenost i očuvanje autentične italijanske kuhinje. Kako bi promovisala običaje Italijana u Americi, uključena je u Nacionalnu italijansko američku fondaciju.

   1856
Strana 1 od 1533